close
Bestemmingen

De mooiste landen om te gaan backpacken

De mooiste landen om te gaan backpacken

Backpacken wordt steeds populairder. Ieder jaar reizen er een hoop Nederlanders naar alle uithoeken van de wereld om een aantal maanden op pad te gaan en een nieuw land te ontdekken. Er zijn veel verschillende landen waar je heen kunt gaan, het is dan ook best lastig om een goede keuze te maken. Ben je ook van plan om te gaan backpacken maar heb je nog geen idee waar je heen wilt? Wij hebben de mooiste landen om te gaan backpacken voor je op een rijtje gezet.

Australië

Wil je gaan backpacken en vind je het niet erg om lang in het vliegtuig te zitten, dan is naar Australië reizen een goede optie. In Australië is er ontzettend veel te doen en de natuur is prachtig. Ook is het land erg ontwikkeld, veel mensen vinden dit erg fijn. Het nadeel is daardoor wel dat het erg duur is, je moet dus wel flink wat geld meenemen. Veel backpackers die hier naartoe gaan zullen ondertussen moeten werken.

Zuid-Afrika

Een Zuid-Afrika vakantie is al fantastisch maar tegenwoordig gaan er ook steeds meer mensen naar dit land om te backpacken. Het leuke van Zuid-Afrika is de veelzijdigheid die het land te bieden heeft. Je kunt maanden lang reizen en alsnog zijn er meer dan genoeg dingen te zien. Aan de ene kant kun je genieten van de prachtige natuur en aan de andere kant van de gezelligheid in de drukke steden.

Thailand

Ook Thailand is erg populair onder backpackers. Eigenlijk is heel Zuidoost-Azië erg populair. De meeste backpackers reizen door verschillende landen. Er zijn prachtige, drukke en mooie steden te vinden. Ook zijn er geweldige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Verder is de natuur ook fantastisch, het is heel anders dan in de rest van de wereld. Een grote reden voor de populariteit is ook dat het erg goedkoop is. Met een normaal maandsalaris uit Nederland kun je daar leven als de koning.

Canada

Canada is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt als het over backpacken gaat. Toch zijn er een hoop mensen die hier naartoe gaan. Dit komt vooral door de prachtige natuur. Hier kun je geen genoeg van krijgen. Daarnaast is het ook gewoon een goed ontwikkeld land en zijn de prijzen net als in australië behoorlijk hoog. Toch is het de moeite meer dan waard naar Canada te gaan voor een backpack avontuur.

Tags : backpacklanden

Leave a Response