close
Reistips

Op reis veilig het WiFi netwerk op? Gebruik VPN

Op reis veilig het WiFi netwerk op Gebruik VPN

Als je aan het backpacken bent, verbind je uit gemak regelmatig met openbare wifi-netwerken. Roaming kost je namelijk aardig wat geld en openbare wifi wordt tegenwoordig haast overal aangeboden. In het hotel, een restaurant of zelfs in het OV in het buitenland, je kan altijd wel even het internet op.

Gratis, maar gevaarlijk

Het is heel handig dat openbare wifi gratis en bijna altijd beschikbaar is. Toch zijn er ook gevaren aan verbonden. Hackers kunnen namelijk al je internetactiviteit onderscheppen. Waaronder je inloggegevens of zelfs bankgegevens! Als zoiets gebeurt wanneer je op reis bent, is dat natuurlijk extra vervelend.

Neem maatregelen: schakel een VPN in

Om je internetverkeer te beveiligen, kun je een Virtual Private Network inschakelen voordat je begint met internetten. Dat is een privéverbinding die jouw internetverkeer versleutelt en omleidt via een externe server. Kwaadwillenden kunnen op die manier niet meer zomaar bij jouw gegevens en je kunt weer veilig verder op zoek naar je volgende hostel.

De voordelen van een VPN

De voordelen via VPN zijn groter dan je je kunt voorstellen! Veel mensen zijn nog steeds niet op de hoogte van deze voordelen, hier noemen we er enkele, maar de werkelijke voordelen zijn veel meer dan deze:

Beveilig Hotspot-gebruikers tegen wachtwoord sniffers

Mensen moeten voorzichtig zijn wanneer ze gebruik maken van een Wi-Fi-verbinding. Vooral in een openbare ruimte, omdat het mogelijk is om verkeer te detecteren dat in elke richting reist. Vertrouwelijke informatie zoals de aanmeldings-ID en het wachtwoord van uw internetbankrekening kan gemakkelijk worden onderschept wanneer de computer niet over voldoende beveiligingsniveau beschikt. Maar de juiste hoeveelheid beveiliging kan worden geboden door een VPN-verbinding, zelfs wanneer een Wi-Fi-account op een openbare plaats wordt gebruikt.

Virtueel ingebouwde firewall

Wanneer een computer wordt aangevallen, is dit meestal het IP-adres van de computer het hoofddoel van de externe bron. Het belangrijkste voordeel van deze VPN-verbinding is dat het voor een externe bron onmogelijk is om het IP-adres van elke computer te achterhalen en te achterhalen. Vooral wanneer een VPN-verbinding wordt gebruikt. Het IP-adres van de computer is de exclusieve kennis die wordt beschermd door de VPN-server. Het IP-adres van de server vervult de functie van het zichtbare IP-adres van de computer voor alle externe bronnen. Vandaar dat elke aanval van een externe bron wordt omgeleid in de richting van het IP-adres van de VPN-server. Dit wordt aangezien voor het IP-adres van de computer door de hacker of een andere externe bron die een aanval op de computer plant.

Beveiliging toegevoegd

De kwaliteit van beveiliging is een van de belangrijkste voordelen die kunnen worden bereikt door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Beveiliging is het primaire zorgpunt geworden voor mensen over de hele wereld en de meest uitzonderlijke kwaliteit in beveiliging kan worden geboden wanneer mensen besluiten een VPN-account aan te vragen bij VPNGeeks.com. De kwaliteit van de beveiliging die deze VPN-accounts bieden is absoluut een voorbeeld in vergelijking met de andere serviceproviders. Wanneer de virtuele verbinding tot stand is gebracht tussen een specifieke computerterminal en de server. Zodat de gebruiker op de computerterminal door internet kan bladeren, wordt een extra beveiligingsniveau geboden. Met name wanneer een VPN-verbinding wordt gebruikt. Er is geen bezorgdheid over de veiligheid van de persoon die op internet surft door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Omdat de luchtdichte beveiliging die door de VPN-verbinding wordt geboden het surfen op internet volledig veilig en gemakkelijk maakt.

Anoniem surfen op het internet

Aangezien het oorspronkelijke IP-adres van de computer wordt verborgen door de beveiligingslagen van de VPN-accounts wordt de vereiste hoeveelheid privacy ook beschikbaar gesteld aan de persoon die op het internet surft op de computer die is beveiligd met een VPN account. Aangezien het IP-adres dat zichtbaar is voor elke externe hacker, feitelijk het IP-adres van de VPN-server zal zijn. Dan zal de werkelijke identiteit of het werkelijke IP-adres van de computer volledig privé en beveiligd zijn en kan de gebruiker op internet surfen met een vredige geest. Dit helpt ook bij het weghouden van e-mails van websites die mensen vragen de bestelformulieren in te vullen.

Ontvang een nieuw IP-adres

Het IP-adres van de VPN-server helpt bij het bieden van een masker of een dekking voor de ware identiteit van de gebruiker of het werkelijke IP-adres van de computer. Wanneer een hacker de identiteit van het IP-adres probeert te achterhalen, zal hij het gevoel hebben dat de gebruiker iemand is die zich in de Verenigde Staten bevindt. Terwijl de persoon zich in werkelijkheid ergens in Azië of Australië zou kunnen bevinden. Mensen over de hele wereld maken gebruik van VPN-verbindingen en het is voor hen gemakkelijk geworden om hun ware identiteit en het IP-adres van hun computer te onthouden met behulp van hun VPN-verbindingen. Ze kunnen internet gebruiken zonder enige vorm van angst voor de beveiliging van hun computer wanneer een VPN-verbinding wordt gebruikt.

De overheid blokkeert veel websites

Als u vaak naar veel landen in de wereld reist, moet u weten dat ze een strikt webfiltersysteem hebben. Door een VPN-account aan te schaffen, wordt u toegestaan ​​deze controles te omzeilen en krijgt u de nodige vrijheid om zonder beperkingen op internet te surfen. Met uw VPN-account bent u ook volledig buiten beperkingen.

Tags : vpnvpn op vakantie

Leave a Response