close
vpn op vakantie
Wie heeft het al niet eens meegemaakt: je komt aan op je vakantieadres, je ontvangt een briefje met de wifi-inlogcode, je logt in en krijgt meteen de neiging om weer uit te loggen vanwege de wel erg trage snelheid van de internetverbinding. Je verlangt onmiddellijk weer terug naar huis, waar je gebruik maakt van een toch wel verdraaid snelle internetverbinding. Er is echter wel een oplossing om toch niet direct naar huis te hoeven gaan. Die oplossing is eenvoudig en doeltreffend: een gratis VPN service.

Je eigen beveiligde internetverbinding

VPN staat voor Virtual Private Network, dat inmiddels binnen het bedrijfsleven een vaste plaats verworven heeft onder medewerkers om ook buiten het kantoor online te zijn. En nu vindt het ook steeds meer zijn weg naar private gebruikers, die er achter komen hoe handig het is om je eigen VPN verbinding te hebben. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Prettig te weten dat je altijd en overal een beveiligde eigen internetverbinding tot je beschikking hebt.

Onmisbaar

Niet alleen geeft het gemak voor iedere vakantieganger, maar feitelijk is het onmisbaar geworden om veilig te kunnen internetten waar ook ter wereld. Hoe vaak komt het niet voor dat je even naar je telefoon grijpt om iets op te zoeken over de omgeving, de weg uit te stippelen of simpelweg snel even wat geld over te boeken. Maar ook is het erg prettig om ’s avonds een film te streamen om heerlijk te ontspannen, zonder je zorgen te maken over de zoveelste overschrijding van je je datalimiet. We kunnen niet meer zonder.

Veilig

Een VPN verbinding is ook een veilige oplossing, in een tijd dat internetcriminaliteit ook steeds verder toeneemt. Je bent niet meer afhankelijk van openbare hotspots waar iedereen kan meelezen of met jouw persoonlijke gegevens ervandoor kan gaan. De verbinding tussen je apparaat en de internetserver is volledig versleuteld en daarmee onbruikbaar voor kwaadwillende mensen. Zodoende kun je veilig gebruik maken van je persoonlijke internetverbinding, waar je maar wilt.

Volledige vrijheid

Je bent niet alleen volledig vrij in je internetgebruik, maar je omzeilt ook nog eens een bepaalde mate van internetcensuur dat in steeds meer landen aantreft. Zo kun je altijd en overal je social media accounts bijhouden met de laatste vakantiekiekjes en filmpjes en kun je de achterblijvers altijd wanneer jij dat wilt op de hoogte houden van de hoogtepunten van je vakantie.
Tags : internetvpnwifi

Leave a Response