close
ActiviteitenAmerikaBestemmingen

7 dingen die je het meest gaat missen tijdens het backpacken

7 dingen die je het meest gaat missen tijdens het backpacken

De wereld ontdekken door te gaan backpacken is misschien wel het mooiste wat er is. Wat dacht je van backpacken door Amerika? Op geen enkele andere manier leer je een ander land en de mensen daar zo goed kennen als op deze manier rondzwervend. Wie is besmet met dit reisvirus, zal het dan ook gewoon blijven doen. Maar er zijn ook veel dingen die je zal gaan missen, want ondanks alle romantiek van deze manier van reizen, is het beslist ook niet alleen rozengeur en maneschijn.

Dat comfortabele bed en heerlijke ontbijt

Als je gewend bent om je vakantie door te brengen in een hotel of gehuurd vakantiehuisje staat je een flinke teleurstelling te wachten. De hostels waar jij de nacht gaat doorbrengen zullen maar zelden een comfortabele slaapplek voor je hebben, dus kun je beter goed moe zijn om lekker te kunnen slapen. Het ontbijt bestaat in het algemeen uit oud brood met jam en minder geslaagde koffie en thee.

Het openbaar vervoer in Nederland

Zodra je een flink stukje van Nederland verwijderd bent, zal je ineens bewondering krijgen voor ons systeem van openbaar vervoer. In grote delen van de wereld zijn er geen echte schema’s als het aan komt op bussen. Die komen soms gewoon niet en vertrekken pas weer als ze echt goed vol zitten. Ga er nooit van uit dat je ergens op tijd zal aankomen.

Het kunnen opbergen van je bagage

Iedere dag is het weer hetzelfde liedje. Je backpack moet in en uitgepakt worden. Natuurlijk krijg je daar ook handigheid in. Maar reken er maar op dat je onderweg toch veel spullen zult kwijtraken en je steeds minder zin krijgt in dat eeuwige gedoe.

Tv kijken

Er zijn natuurlijk nog een hoop andere zaken die je zal gaan missen als je langere tijd van huis bent. Maar vergis je niet, ook een paar uurtjes tv kijken hoort op die lijst. Natuurlijk zijn daar wel opties voor. Wat dacht je van VPN op Smart TV? Als je ergens een internetverbinding hebt, kun je bijvoorbeeld gewoon lekker online tennis kijken.

Lekkere schone kleren

Je moet alles meesjouwen en dus is de keuze van kleding altijd behoorlijk beperkt. Natuurlijk kan je af en toe wel een wasbeurt regelen, maar meestal niet afdoende. Dus loop je praktisch de hele vakantie in dezelfde kleding die ook niet altijd meer even fris is.

Een gesprek voeren met een bekende

Natuurlijk ben je gaan reizen om nieuwe dingen te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Maar besef je wel hoe vaak je precies hetzelfde moet vertellen? Iedereen wil eerst weten waar je vandaan komt, hoe lang je al hebt gereisd, welke landen je al hebt bezocht, etc., etc. Op een gegeven moment ga je echt die saaie gesprekken over niets met een bekende missen.

Een beetje geld kunnen uitgeven

Als je aan het backpacken bent, is shoppen er even niet meer bij. Je moet altijd voorzichtig zijn met je budget, omdat je nooit zeker weet of er geen plotselinge grote uitgaven moeten worden gedaan om problemen te voorkomen. Je bent tenslotte vaak erg ver van huis

Tags : vpn op vakantie

Leave a Response