close
ESTA Amerika

Backpacken door Amerika hoor je maar zelden, dat neemt niet weg dat het er wel heel goed mogelijk is. Het zal misschien niet heel goedkoop zijn, maar ja, waar wel? Amerika heeft zoveel moois te bieden zoals uitgestrekte prairies en woestijnen, prachtige stranden, indrukwekkende watervallen, verschillende natuurparken  en vele meren en rivieren.

Wat kost backpacken door Amerika?

Voor €400,-/€500,- kun je al een ticket boeken naar New York. Het beste kun je boeken om het hoogseizoen heen. Dan zijn de vliegtickets het meest voordelig. Eenmaal in de VS aangekomen is reizen met het openbaar vervoer ideaal. Zo heb je speciale maandpassen voor de trein waarmee je onbeperkt kunt reizen. Vele trekpleisters in Amerika zijn gratis en youth hostels zijn ook goed te betalen. Hier bespaar je dan alweer op. Als je met een ESTA (elektronische reistoestemming voor Amerika) reist, is het niet toegestaan om in Amerika te werken. Hiervoor dien je echt een visum aan te vragen. Dat betekent dus dat je je verblijf niet kunt bekostigen door te gaan werken. Zorg er voor dat je van te voren een financiële buffer hebt opgebouwd. Ook kun je met een ESTA niet langer dan 90 dagen verblijven in Amerika.

Plan je trip

Als je gaat backpacken is het heel belangrijk om alles van te voren goed uit te stippelen. Maak voor jezelf een lijstje met de plaatsen die je graag zou willen bezoeken. Maar ook met alle bezienswaardigheden die je graag zou willen zien. Zoek van te voren uit waar je goedkoop kunt overnachten en noteer hiervan de gegevens. Vindt je het lastig om te bedenken waar je graag zou willen beginnen, lees dan wat reisblogs van anderen. Deze bevatten vaak veel interessante informatie waardoor je wat makkelijker een keuze kunt maken. Wat ook belangrijk is, is om uit te zoeken of je je ook moet laten vaccineren. Mocht dit nodig zijn, kun je een afspraak maken met de afdeling Reizigersvaccinatie van de GGD. Ook hier zijn natuurlijk weer kosten aan verbonden. Aan de hand van je lijstje kun je een budget vaststellen en gaan sparen voor je avontuurlijke reis!

Reisverzekering in de VS

Als je gaat backpacken is het verstandig om van te voren een reisverzekering af te sluiten, juist omdat je op een hele andere manier aan het reizen bent. Stel dat er iets gestolen wordt, of je moet onverhoopt naar de huisarts, dan kun je terugvallen op je reisverzekering. We willen je nog even meegeven dat een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering.

Inpakken van je backpack

Voordat je überhaupt je spullen kunt gaat inpakken is het belangrijk dat je een goede backpack aanschaft. Laat je goed adviseren over de maat en de inhoud hiervan. Dit zou je kunnen doen bij een buitensport-speciaalzaak. Zij zijn hier in gespecialiseerd. Zoek altijd de meest lichte backpack uit gezien je deze ook moet dragen. Bedenk van te voren goed wat je mee wilt nemen, en of je het ook echt nodig bent, want elke extra kilo is er eentje teveel. Begin op tijd met het inpakken zodat je tijd over hebt om spullen bij te kopen die je nog mist. Tip: vraag spullen die je nodig bent voor je reis voor je verjaardag.

Veilig

Je zou het haast niet denken, maar Amerika is een heel veilig land. Voor zowel mannen en vrouwen. Amerikanen zijn ook erg behulpzaam en helpen je graag wanneer je hulp nodig bent. Schroom dan ook niet om mensen aan te spreken om de weg te vragen, of een goede slaapplek. Zorg er wel voor dat je achterbuurten vermijdt zodat je niet ongevraagd terecht komt in vetes van gangs onderling.

Reserveren waar het kan

Backpacken is eigenlijk reizen op de dolle pof. Maar, je moet niet alles aan het lot overlaten. Boek in ieder geval voor de eerste nacht een hostel of hotel. Zo hoef je niet ter plekke nog op zoek naar een slaapplaats. Ook kun je gebruik maken van een “airport pick-up” service. Je wordt dan opgehaald vanaf het vliegveld nadat je in Amerika aangekomen bent. Wel zo prettig voor de eerste nacht.

Backpacken is goed voor je

De meeste mensen vinden backpacken een beetje spannend, en vinden het niet prettig om uit hun comfort zone te moeten stappen. Maar dat is nou juist goed, want je leert er zo ontzettend veel van als je juist uit je vertrouwde omgeving stapt. Je ontmoet er nieuwe mensen, je gaat je eigen grenzen verleggen en je wordt er socialer van, omdat je wel moet. Ook is het erg belangrijk voor je ontwikkeling en je zelfstandigheid. Dus eigenlijk zou iedereen in ieder geval één keer in zijn leven moeten gaan backpacken.

ESTA aanvragen

Hebben we je kunnen overtuigen om te gaan backpacken in Amerika? Dan moet je alleen nog een ESTA aanvragen. Dit kan middels een online aanvraagformulier. De klantenservice van eVisa Application Services staan altijd voor je klaar wanneer je vragen hebt. Ook kun je er lekker vertrouwd met iDEAL betalen en krijg je je ESTA standaard per e-mail toegestuurd. Zij hebben ingebouwde controles op hun aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden, en wordt er ook nog eens handmatig gecontroleerd.

Tags : AmerikaESTAreistoestemmingUSAVS

Leave a Response