close

Preventiemateriaal voor backpackers: wat heb je nou écht nodig?

Ben jij van plan om binnenkort te gaan backpacken? Dan ben je natuurlijk al druk bezig met inpakken. Maar wat moet je nou per se meenemen? Wat zijn de dingen die veel backpackers vergeten? Als je eenmaal in het buitenland zit, is het vervelend als het dan blijkt dat je iets belangrijks vergeten bent. Je kunt de meeste dingen nog wel kopen (tenzij je in de wildernis bent beland), maar toch is het fijner om te weten dat je alles al bij je hebt als je weggaat. Daarom staan hieronder een aantal tips die je als backpacker niet moet vergeten.

Dingen die je als backpacker goed van pas zullen komen

#1 Contant geld

Als backpacker zul je vaak langs plekken komen waar je niet met je pinpas kunt betalen. Daarom is het belangrijk dat je altijd wat contant geld bij je hebt (liever te veel dan te weinig). Zo weet je zeker dat je altijd kunt betalen.

#2 Flesje(s) water

Als backpacker zul je veel reizen en er zullen niet altijd schone kranen aanwezig zijn. Het is daarom verstandig om in ieder geval één flesje water altijd bij je te hebben. Als je echt zeker wilt weten dat je nooit te weinig drinken bij je hebt, dan moet je zelfs twee of drie flesjes meenemen. Het ligt er allemaal aan hoe ver je van plan bent door de wildernis te reizen.

#3 Verzekering

Als backpacker is het erg verstandig om te zorgen dat je goed verzekerd bent. Er kan natuurlijk van alles gebeuren. Door een insectenbeet kan je al in het ziekenhuis belanden. Daarom is het belangrijk dat je een reisverzekering afsluit voor de eventuele ongewenste kosten. Ook tegen diefstal kun je je verzekeren.

#4 Lees boeken om je voor te bereiden

Het is best spannend om zomaar opeens in je ééntje het ‘wild’ in te gaan. Of je nou naar vreemde steden gaat, of vooral door de natuur gaat reizen, voor jou is het natuurlijk een vreemd land, en dat maakt het spannend. Als voorbereiding kun je daarom alvast wat boeken lezen van andere backpackers. Een paar aanraders zijn ‘Into The Wild’ van John Krakauer, ‘The Beach’ van Alex Garland als je bijvoorbeeld naar Thailand gaat, en ‘The Power of Now’ van Eckhart Tolle. Andere goede reisboeken zijn ‘Siddhartha’ van Herman Hesse en het boek ‘Into Thin Air’, dat ook van John Krakauer is. In het laatste verhaal kun je lezen hoe de Mount Everest wordt beklommen.

#5 Een slotje

Om je backpack te beschermen tegen diefstal is het belangrijk een slotje mee te nemen. Zo kan niemand je tas zomaar openen.

#6 Een klein tasje

Het is handig om, naast je grote backpack, ook een klein tasje mee te nemen. Als je dan bijvoorbeeld ’s avonds nog uit wilt gaan, of even een wandeling wilt maken, dan hoef je niet je hele backpack mee te nemen.

#7 EHBO set

Daarnaast is er een klein handig EHBO tasje die perfect in een backpack past. Hierin zitten alle benodigdheden voor Eerste Hulp. Denk bijvoorbeeld aan alcoholdoekjes, fixatiewindsel, pleisters, pincet en niet onbelangrijk: blarenpleisters.

Tags : ehbopaklijst

Leave a Response