close

De herfst laat zich weer volop zien. En wij genieten daar enorm van. Op momenten dat we niet op reis zijn en lekker in eigenlijk zijn genieten we van elk seizoen. Misschien dat de herfst wel onze favoriet is! Het weer slaat dan lekker om, je kunt lekker uitwaaien aan de kust of bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken in het bos. Als je vaak n het bos komt kun je ook mooi de veranderingen zien en vooral in de herfst vallen die veranderingen natuurlijk het meest op. Of je nu gaat wandleen, hardlopen of bijvoorbeeld een geocache-tocht maakt, het is een prachtige tijd van het jaar om er te zijn. Wij gaan geregeld wandelen en hebben gemerkt dat we inmiddels een aantal leuke tips hebben. Check hieronder bijvoorbeeld een aantal mooie herfstwandelingen, praktische tips over schoeisel en ideeën om het ook voor kleine kinderen leuk te maken.

Prachtige herfstwandeling in Nederland

Via de ANWB hebben we een wandel-lijstje afgewerkt die juist in de herfst prachtig zijn. Via deze link vind je alle herfst-wandelingen. Een daarvan springt er voor ons zeker uit, dit is een prachtige route in het nationaal park Dwingelderveld in Drenthe. Een leuke route van ca. 9 kilometer met veel afwisseling in het landschap. Doordat hij niet te lang is en niet heel kort ideaal voor een herfstwandeling. Dus als het weer wat minder is kun je deze toch nog goed lopen en niet te verkleumd raken. Qua tijd staat er ongeveer 2 uur voor. Wij denken dat dit wel klopt. Tel daar met kinderen maar een uurtje bij. Je maakt dan toch wat vaker een stop.

Comfortabel wandelen

Wij houden van de natuur en komen er graag en het liefst met wisselende weersomstandigheden. Daarbij is kleding en schoeisel wel echt heel fijn. Regen is niet erg zolang je maar goede kleding hebt. En ook een paar goede regenlaarzen zijn geen overbodige luxe. Een paar uur wandelen waarbij je al naar een half uur natte voeten hebt is niet lekker. En met regenlaarzen bedoelen we niet die perse die rubber laarzen, al zou dat eventueel ook kunnen, maar kwalitatief goede lederen laarzen. Als je ze goed behandeld zijn deze ook waterdicht en lopen ook nog eens super fijn. Wij hebben onlangs een paar laarzen getest waar we heel blij mee zijn. Dit zijn de Bergstein Leeds laarzen met een wollen binnenvoering. Op deze manier heb je een paar waterdichte laarzen met een comfortabele binnenkant die er ook voor gemaakt zijn om (lange) wandelingen mee te maken.

Afgelopen weekend waren we weer in de bossen te vinden en hebben deze laarzen even goed ingelopen. Een een herfstbos voor ons was dit de ideale situatie om ze even goed te proberen. Normaal lopen we op bergschoenen (categorie A en B) vanwege het hoge comfort. Maar we hebben nu wel gezien dat je met goede laarzen net zo veel comfort hebt. En het bijkomend voordeel is dat ze natuurlijk lekker hoog zijn, dus warmer én er komt geen zand in of iets dergelijks.

Daarnaast hebben deze Bergstein laarzen erg goed profiel en daarmee is het een absoluut goede optie voor (herfst) wandelingen. Door de wollen voering en de lederen buitenkant krijg je ook niet zo snel zweetvoeten. Dat is natuurlijk het grote voordeel van natuurlijke materialen. Ook dus in de winter heerlijk lijkt ons. maar dat moeten we straks nog even gaan testen. Ik zal ze verder in de lente en zomer in de kast laten staan. Daar zijn ze te warm voor!

In de herfst Met kinderen het bos in

Niet alle kids vinden wandelen leuk. Dat snappen we wel eigenlijk! Wij zijn er achtergekomen dat je met wat simpele trucjes het juist wel heel leuk kan maken voor je kinderen. De volgende tips zijn vooral voor herfstwandelingen maar kunnen ook voor wandelingen in een ander jaargetij ingezet worden.

Tip #1: Loop ergens heen

Het lijkt simpel, maar hoe vaak gaan we niet even een rondje wandelen en eindigt de tocht weer bij het beginpunt? Als je een doel stelt waar je heen gaan kun je dit ook aan je kinderen vertellen. Denk bijvoorbeeld aan het open naar een leuke (natuur) speeltuin, koffietentje waar ze iets lekkers krijgen of naar een vriendje waar ze even kunnen spelen.

Tip #2: Maak regelmatig stops

Alleen maar lopen vinden kinderen doorgaans niet leuk. Je kunt bijvoorbeeld de tocht in stukjes verdelen en onderweg allerlei activiteiten doen. Het wordt op deze manier voor kinderen veel beter behapbaar. En steeds een leuke activiteit tussendoor zorgt voor genoeg verandering en misschien wel uitdagingen.

Tip #3: Zoeken en verzamelen!

Een hele simpele maar erg effectief! Geef je kind een zak of mandje en laat ze leuke herfst dingen zoeken. Denk aan mooi bladeren, eikels, kastanjes en zo meer. Ze zijn er zo een hele tijd zoet mee en ze leren ook nog eens wat er allemaal in het bos ligt. En tegelijkertijd kun je ze ook leren om sommige dingen (zoals paddenstoelen) juist niet aan te raden of te pakken. Thuis kun je dan met alle gevonden spullen een mooi herfststuk maken!

Tip #4: Het bos als speeltuin

Verstoppertje is leuk maar nog leuker als je ouders meedoen en nog leuker als dat in het bos is! Verstoppertje in het bos is voor elke leeftijd. Zelf hele jonge kinderen vinden het geweldig en opa en oma kunnen ook gerust meedoen. Klimmen, klauteren en verstoppen is een erg leuke activiteit voor onder het wandelen.

Geniet je net als ons van veel in de natuur zijn? Met of zonder kinderen. Of wil je reageren op dit artikel? Hieronder kun je je reactie achterlaten. Check ons ook eens op onze backpackers-online Instagram!

Wil je meer specifieke info over de Bergstein regenlaarzen die we getest hebben? Neem dan eens een kijkje op fashionbootz.nl.

Tags : herfstnatuurregenlaarzenwandelen

Leave a Response