close
Budgettips

Budget verruimen voor je backpack vakantie

budget verruimen op je backpacktrip

Wie van backpacken houdt zal ongetwijfeld van natuur en bovenal avontuur houden. De spanning en de vrijheid die je met backpacken voelt zijn ongeëvenaard. Veel backpackers kiezen ook voor een dergelijke vakantie vanwege een klein budget. Zonder af te doen aan de backpackervaring willen daarom graag een aantal tips geven waarmee het budget wat kan worden verruimd. Het is immers toch prettig om over goede materialen te beschikken of wellicht een lekker pension of douche op zijn tijd. Wil je dat allemaal niet dan kan je natuurlijk ook gewoon je backpacktocht met een ruimere portemonnee ook gewoon verlengen. Daarom delen we graag handige info waarmee dit snel mogelijk wordt gemaakt.

Ga voor een last minute

De echte avonturier maakt het niets uit dat hij pas op Schiphol weet waar zijn reis naartoe gaat. Nóg een voordeel: je kan kiezen uit verschillende, maar wel gelimiteerde bestemmingen, tegen vaak lagere tarieven dan waarmee de medepassagiers hebben geboekt. Die besparing kan je mooi in je zakken steken en besteden aan de vakantie.

Kies voor een bestemming met een lager welvaartsniveau

Bij de kosten van een vakantie wordt vaak gekeken naar de accommodatie en de reis. Echter wordt dan vaak vergeten dat ter plekke nog veel wordt gespendeerd. Backpackers houden doorgaans niet van all-inclusive resorts. Dat betekend dat ter plaatse nog geld wordt uitgegeven aan eten, drinken en vaak ook nog een overnachting. Maak daarbij een calculatie wat je daarvoor ongeveer kwijt bent. Zwitserland is bijvoorbeeld lekker dichtbij, maar wel een stuk duurder dan een bergvakantie in de Karpaten van Roemenië.

Afsluiten van energie en water

Deze tip kwam voort doordat wanneer op vakantie wordt gegaan de woning goed wordt afgesloten. Ook daarbij de energie: stroom en gas. Tot slot ook het water, maar daar is geen keuze uit energiemaatschappijen. Daarom geeft Goedkoopste-Energieleverancier.net aan dat dit tevens een goed moment is te controleren of je nog wel goed zit bij de huidige energieleverancier. Is het energiecontract namelijk afgelopen of heb je een contract voor onbepaalde tijd dan is er grote kans dat de kortingsperiode voorbij is en je teveel betaald. Ook kan je dan zonder opzegboete veranderen van energiemaatschappij. Het gaat hierbij al vaak snel om bedragen boven de honderd euro per jaar.

Koop outfit en spullen voor budget prijzen

Deze tip is generiek van aard, maar wanneer je veel waarde hecht aan bepaalde merken voor het backpacken eentje die niet te negeren is. Kwaliteit van de uitrusting is cruciaal omdat je daar grotendeels op bent aangewezen. Let daarom het hele jaar door goed op koopjes tijdens de uitverkoop. Vooral tijdens het naseizoen worden trekkingspullen goedkoper aangeboden. Dit zijn dan vaak modellen van een bepaald jaar, maar zijn kwalitatief vrijwel altijd heel goed. Daarmee kan je een hoop geld besparen.

Tags : budgetgeldvoordelig

Leave a Response