close
Budgettips

De voordelen van gebruik van bitcoin en creditcard tijdens het reizen

Reizen, op vakantie gaan in de vakantieperiode is heel erg in. In deze corona periode kan dat helaas niet, maar de situatie zal zich geleidelijk aan verbeteren. Je kan dan eindelijk op reis naar een Caribisch eiland, een tropisch land of in het Oosten. Op backpackeronline heb je uitgebreide keus en informatie over verschillende locaties. Alles wat jij leuk vindt, 1 ding wat standaard hoort bij een vakantie zijn uitgaven. Om op vakantie te gaan moet je het nodige budget hebben om zonder zorgen te kunnen genieten van je vakantie.

Sparen voor je vakantie

Je kan natuurlijk sparen voor je vakantie, maar ook creditcards gebruiken. Hierbij wordt het uitbesteedt bedrag voorgeschoten aan jou, je krijgt de rekening aan het einde van de maand opgestuurd. Je kan ook een kredietovereenkomst tekenen, als je denkt dat je het geld niet in 1 keer kan terugbetalen. Hierdoor kan je in termijnen terugbetalen, is dat niet handig? Je kan gewoon feilloos genieten en op je gemak betalen. De meest populaire creditcards voor vakantie zijn Mastercard, Visacard en American Express. Deze kan je haast overal ter wereld gebruiken om betalingen te doen. Er zijn verschillende typen van deze kaarten beschikbaar, het verschil ligt meestal in de kredietlimiet. Bij mastercard heb je bij voorbeeld de Mastercard Gold en de Mastercard Classic, de Gold heeft een kredietlimiet van €5,000, terwijl de classic een limiet heeft van €2,500. Er zijn ook verschillen in koersopslagen, vergelijk dus goed welke het best bij jou past en maak je keuze.

Betalen met bitcoins

Naast creditcards kan je ook met bitcoins betalen als je op vakantie gaat. Wat je nodig hebt zijn, een bitcoin account en een wallet met bitcoins. Alvorens je op vakantie gaat kan je nagaan welke plekken cryptocurrency als betaalmiddel accepteren, er zijn heel veel hotels, restaurants, taxibedrijven etc. die cryptocurrency accepteren tegenwoordig. En ga je naar een bestemming waar je geen optie ziet voor het betalen met je bitcoin wallet? Dat is op zich geen probleem, je kan een creditcard aanvragen die gekoppeld is aan je bitcoin wallet. Met deze creditcard kan je dan gewoon je bitcoins gebruiken om de betalingen te doen. Let wel erop dat dit echter geen voorschietmethode is, bij een traditionele creditcard word je voorgeschoten door de kaart uitgever. Bij cryptocurrency is dat echter niet zo, het geld wordt uit jouw wallet afgetrokken en op je creditcard gezet. Je schiet eigenlijk je zelf dus voor in de vorm van cash uit je cryptogeld.

Tags : bitcoinscreditcard

Leave a Response