close
Reistips

Zelf je iPhone repareren als je op vakantie bent

Zelf je iPhone repareren als je op vakantie bent

Het is misschien wel een van de grootste vakantieangsten die er is en nee het gaat niet over smerige hotelkamers, slecht eten of het kwijtraken van je koffer. Nog veel ergers is het stukgaan van je mobiele telefoon. Misschien doet je batterij het niet meer? Of heb je hem laten vallen en is het scherm stuk? Maar als je deze wil laten repareren ben je vaak onnodig veel geld kwijt. Dus hoe handig zou het zijn als je dit zelf zou kunnen? In deze blogpost geven we je een paar handige tips over hoe jij zelf je iPhone repareert als je op vakantie bent.

Handig

Een van de voordelen van het zelf repareren van je mobiel is dat je vaak sneller weer gebruik kunt maken van je telefoon, dan als jouw iPhone laat een reparatieshop. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper om zelf je telefoon te repareren. Dit komt doordat je alleen betaald voor het kapotte onderdeel dat je wilt vervangen en niet voor de servicekosten van de reparatiewinkel. Een iPhone repareren is helemaal niet moeilijk, maar vereist wel een vaste hand.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg ervoor dat een eenvoudig reparatiesetje bij je hebt. Mocht je die niet bij je hebben, dan kun je deze het makkelijkst even in een lokale bouwwinkel op de kop tikken. Naast het reparatiesetje is het handig om eventuele onderdelen die je wilt gaan vervangen te kopen. Dit kan soms bij een elektronicawinkel, maar meestal is online bestellen het makkelijkst en snelst.

Scherm vervangen

Goed nu je alles bij de hand hebt, kun je beginnen met vervangen van je scherm. Let wel op! Deze stappen gaan over het vervangen van een al voorgemonteerd scherm.

Stap 1

Schroef je de twee Pentalobe-schroeven van het scherm voorzichtig los en verwarm je scherm daarna met een föhn. Dan laat het scherm straks makkelijker los.

Stap 2

Wip het scherm omhoog, hiervoor kun je een zuignap of plastic tool voor gebruiken.

Stap 3

Maak nu de batterijconnector los, die zit achter een metalen plaatje, wip ook deze er voorzichtig uit. Doe nu hetzelfde voor het plaatje van de schermconnectoren.

Stap 4

Schroef de homebutton los en bevestig deze aan het nieuwe scherm.

Stap 5

Haal de stickerresten bij de behuizing weg en plak daarna de framesticker op de behuizing.

Stap 6

Bevestig de connectoren van het nieuwe scherm vast op de iPhone. Schroef hierna de metalen plaatje er weer op.

Stap 7

Vouw de iPhone dicht en schroef je scherm weer vast aan de iPhone.
Hoera je hebt nu zelf je iPhone gerepareerd. Het bedrag wat je bespaart, kun je dan mooi uitgeven aan dat ene leuke tapas restaurantje. Zeg nou zelf, dat is toch veel leuker?

Tags : iphone maken

Leave a Response