close
Backpacken met je hond

Backpacken geeft je dat ultieme gevoel van vrijheid. Nieuwe indrukken, ongerepte natuur en terug naar de kern. Het is heel fijn om die backpack-ervaring met iemand te delen. Wat is er nou mooier om dat te doen met je trouwe viervoeter? Backpacken met je hond is een magische ervaring. Er is wel een goede voorbereiding nodig. Wij geven je enkele onmisbare tips.

Als je gaat backpacken is ‘travelling light’ natuurlijk het toverwoord. Je wilt geen onnodige ballast dragen. Reizen met je hond brengt een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Natuurlijk is het wijs om onderweg goed voor jezelf te zorgen. Een hond mee op reis heeft geen keus en is volledig van jou afhankelijk.

Een goed begin

Als je met je hond gaat backpacken, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Bouw wandelingen langzaam op, zodat je viervoeter je straks bij kan benen. Probeer iedere sessie een halfuur langer te lopen dan in de voorgaande sessie. Ook proefslapen in de tent (in een vertrouwde omgeving) komt straks goed van pas.

Stress vermijden

Als je met je hond gaat backpacken, is het gebruik van een outdoor tuig voor beide prettig. Een halsband kan de luchtpijp afknellen en dat wil je niet. Natuurlijk kan je harige vriend ook loslopen maar ben in dat geval als baasje superalert. Let erop dat je hond niet al te vermoeid raakt. Lijn je hond altijd aan in gebieden waar veel wild loopt, waar drukke wegen zijn of waar jagers rondlopen.

Heb je geen stress kip maar een stress hond? Een stress hond kun je op vele manieren ondersteunen. Let er altijd op dat je maatje net zo veel van de omgeving geniet als jij en probeer stressfactoren zo veel mogelijk te mijden.

Onmisbare gear

Als je met je hond gaat backpacken is je uitrusting belangrijker dan ooit. Je trouwe viervoeter heeft nu eenmaal ook zijn behoeften. Onmisbaar op reis zijn:

Penning met correct telefoonnummer

Mocht je hond verdwalen, is het van absoluut belang dat je hond een tuigje draagt met penning. Ben jij niet goed bereikbaar? Zet dan op de penning liever het telefoonnummer van iemand thuis.

Genoeg water

Het is niet zeker dat je onderweg voldoende waterbronnen vindt. Zorg ervoor dat je voor jezelf en je hond voldoende water meeneemt. Er zijn zelfs speciale hondenwaterflessen te koop.

Tekentang

Als je door bosachtige natuur wandelt, is een tekenbeet niet uit te sluiten. Wapen jezelf zodat je de koe (of teek) meteen bij de hoorns kunt pakken.

Hersluitbare zakjes voor snacks

Hersluitbare zakjes komen enorm van pas om porties voer in mee te nemen en snacks vers te houden. Je kunt de plastic zakjes hergebruiken.

Een goed stuk touw

Touw is altijd handig, voor jou bijvoorbeeld als waslijn. Maar ook als het tuigje van je viervoeter kapot gaat of als je je hond ‘s nachts aan de lange lijn wilt laten. Een echte backpacker kan niet zonder! 

Trouwe begeleider

Je hond let altijd op jou en op hoe het met je gaat. Als je gaat backpacken met je hond, is het belangrijk dat jij hetzelfde doet en je harige vriend goed in de gaten houdt. Zorg ervoor dat je hond voldoende rust en houd altijd een liefdevol oogje in het zeil. Let op elkaar en geniet. Dit kan zomaar jullie mooiste ervaring ooit worden samen!

Tags : hondhondenstress

Leave a Response