close
creditcard op reis

Waarom zou je een creditcard meenemen op reis?

Laten we eerlijk zijn, de ene reiziger zweert bij een creditcard, de ander laat hem liever thuis. Deze laatste groep mensen is er niet blij mee en vindt de risico’s te groot. Echter denken wij dat dat tegenwoordig niet meer nodig is. Je bet immers goed verzekerd met een creditcard. Bovendien zijn de voordelen enorm als je hem meeneemt op reis. Of dit nu een korte vakantie is binnen Nederland, een trip binnen de EU of bijvoorbeeld een lange en verre backpack vakantie is. Een creditcard kun je overal gebruiken!

Wanner is een creditcard handig?

Soms hoe je je creditcard helemaal niet te gebruiken. In de praktijk komt het geregeld voor dat je hem op een lange reis enkele weken niet gebruikt. Maar het gebruik is zeer eenvoudig en snel bij heet boeken en reserveren van een hotel of hostel. Ook als je iets gaat huren is dat zo gepiept met je card. En denk bijvoorbeeld van het boeken van een (binnenlandse) vlucht in het buitenland. Je creditcard zal jou niet snel in de steek laten. Hij werkt ook erg goed als back-up voor je reguliere pinpas. Deze kan wel eens kuren geven als je in een ATM cash wil pinnen.

Creditcard aanvragen

Tegenwoordig is het erg eenvoudig om een creditcard aan te vragen. Dit is simpel en eigenlijk helemaal niet zo duur. Je kunt terecht bij de bank waar je al zit en als tip willen we je graag meegeven om ook even online wat aanbieders te vergelijken. Een creditcard aanvragen is bij de meeste aanbieders snel gedaan, ook als het een speciale card gaat. Dingen om rekening mee te houden is het bestedingslimiet, aankoopverzekering en de jaarbijdrage.

Bewaar je pasje goed

Naast je creditcard is het raadzaam al je andere pasjes en (reis)papieren goed op te bergen alsv je op reis gaat. Er zijn tegenwoordig tal van oplossingen voor het goed ‘verstoppen’ van je waardevolle spullen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een goede portemonnee kopen. Alles snel bij de hand, want wie weet wanneer je ze nodig hebt. Kortom, het is verstandig je waardevolle spullen goed op te bergen maar dat ze wel snel toegankelijk zijn als je ze nodig hebt. Als je namelijk in het buitenland je papieren en of waardevolle pasjes verliest is dat niet fijn en ben je vaak lang bezig om het een en ander te herstellen.

Tags : creditcard

Leave a Response