close
ActiviteitenEgypte

Akaba: een populaire en exotische duikbestemming

duiken op Akaba

Akaba is een populaire en exotische duikbestemming in Jordanië. De plaats ligt aan de Rode Zee. Die over het algemeen sowieso zeer populair is bij iedereen die er van houdt om te gaan duiken. Met name in Israël (Eilat) en Egypte (Sharm al Sheikh) liggen een aantal plaatsen waar vanuit men er ook voor kiest om de zee te gaan ontdekken. Het grote voordeel van Akaba is dat nog maar weinig mensen deze plaats ontdekt hebben.

Hotel Coral Bay

Het is in Akaba een goed idee om te verblijven in het Hotel Coral Bay. Aangezien u er van daaruit eenvoudig voor kunt kiezen om te gaan duiken. U kunt er uiteraard een PADI duikbrevet gaan halen, maar het is daarnaast ook mogelijk om zelf te gaan duiken. Dit hotel ligt net wat buiten Akaba. Maar dat zorgt er juist voor dat u rustig kunt genieten van de zon, de zee en de heerlijke temperatuur. U heeft vanuit uw strandbed de mogelijkheid om zo de zee in te stappen en te gaan snorkelen of duiken.

Prachtig koraal op Akaba

Het mooie van het duiken in Akaba is dat het koraal er nog werkelijk prachtig uitziet. Aangezien het massatoerisme er (nog) niet komt. Jordanië is sowieso geen land dat een groot aantal toeristen aan weet te trekken, waardoor u de mogelijkheid heeft om van de prachtige natuur te gaan genieten. De prijzen liggen er ook nog relatief laag, waardoor u op een voordelige manier op zoek kunt gaan naar het prachtige koraal dat er te vinden is.

Royal Diving Club

U kunt er onder andere gaan duiken bij de Royal Diving Club. Zijn kennen een aantal plaatsen met koraal dat nog onaangetast is, waardoor het er erg mooi uit ziet. Ook zitten er nog veel vissen, aangezien die niet worden weggejaagd door de grote groepen toeristen die er graag naar komen kijken. Wat dat betreft kiest u met Akaba als duikbestemming voor een exotische locatie waar u in alle rust kunt genieten van de natuur en al het moois dat er daar te vinden is.

Tags : divingduiken

Leave a Response