close
Backpacken in europa

Een wereldreis maken we al snel naar de andere kant van de wereld. Maar waarom eigenlijk als ons eigen continent zoveel te bieden heeft? Er zijn genoeg argumenten te noemen die het interessant maken om een rondreis door Europa te maken.

Een rondreis door Europa!

Zit jij eraan te denken om een wereldreis te gaan maken? Overweeg dan om verschillende plekken in Europa te bezoeken. Wij zetten alvast op een rij waarom het interessant is om ons eigen continent te ontdekken.

  1. Nergens anders vind je zo’n rijke geschiedenis als in Europa. Eeuwenlang zijn landen met elkaar in oorlog geweest. Herleef de geschiedenisboeken en bezoek de vele bezienswaardigheden die hieruit voort zijn gekomen. Doe van tevoren informatie op over verschillende landen op Europa-Vakanties.nl om geen bezienswaardigheden en andere leuke plekken te missen.
  2. Hoewel Azië of Zuid-Amerika een geheel andere cultuur heeft dan die van Nederland zijn er in Europa ook grote cultuurverschillen te zien. Denk aan de Spaanse, Duitse, Griekse en Oost-Europese cultuur. Er valt nog genoeg te ontdekken!
  3. Je bent altijd dichtbij huis. Bevalt de reis niet en wil je weer terug? Dan vlieg je zo naar Nederland. Dit kan ook handig zijn wanneer de feestdagen eraan komen of je wilt een verjaardag bijwonen. Terugvliegen naar Nederland is een kleine moeite en geen grote kostenpost.
  4. Vliegen is goedkoop. Tenminste, wanneer je de juiste tips gebruikt om goedkoop te vliegen. Boek de tickets op de juiste momenten, zoek naar kortingen, gebruik vergelijkingswebsites en wees flexibel en creatief.
  5. Je hebt geen visum nodig in de meeste landen. Het grote voordeel van een Nederlands paspoort in Europa is dat je zonder problemen naar de verschillende landen kunt reizen. In andere continenten moet je voor veel landen een apart visum regelen, iedere keer dat je er komt.
  6. Je kunt vrijwel overal goed uit de voeten met de Engelse taal.
  7. Wil je een nieuwe taal leren, zoals Frans, Spaans of Italiaans? Dan is er geen betere manier dan naar het land toe te reizen en de taal daar te oefenen.
  8. Oost-Europa is relatief goedkoop. Je hoeft niet helemaal naar Azië te reizen om goedkoop met je backpack rond te reizen. Veel landen in Oost-Europa hebben een minder welvarende economie, waardoor het reizen met je backpack goed betaalbaar blijft.
Tags : backpackenEuropa

Leave a Response