close
Backpacken in Europa, minstens zo bijzonder

Als het om backpacken gaat, denken de meeste mensen aan een verre reis om dan aan de andere kant van de wereld een lange en vermoeiende rondreis te gaan maken. Maar dat kan even goed in ‘ons’ vertrouwde Europa. Backpacken in Europa heeft ook nog eens een aantal duidelijke voordelen:

  • Je kunt jezelf vrijwel overal verstaanbaar maken met Engels. Zelfs in Frankrijk en Duitsland is dat vandaag de dag steeds eenvoudiger.
  • Als het backpacken toch niet echt jouw ding is, kun je redelijk snel terug naar huis. Vergis je niet in het aantal backpackers dat spijt heeft van een exotische bestemming. Wil je overigens gewoon wat meer comfort, dan kun je er ook voor kiezen om in een vakantiehuis te overnachten.
  • Als backpacker zal jij veel Amerikanen, Australiërs en Nieuw-Zeelanders tegenkomen omdat Europa voor hen een populaire bestemming is. De ideale mogelijkheid om je voor te bereiden op een mogelijk volgende tocht naar een verre bestemming.
  • Europa biedt een grote variëteit in cultuur, natuur en landschappen in een relatief klein gebied.

Backpacken door Oost-Europa

Sinds het verdwijnen van het IJzeren Gordijn is er weer een heel gebied bijgekomen dat je kunt gaan verkennen. Wat dacht van kleine gezellige universiteitsstadjes waar je overal een biertje kunt gaan drinken met de plaatselijke studenten om meer te weten te komen over de plaatselijke gewoonten en cultuur. Polen is een mooi land met een boeiende geschiedenis en trotse inwoners. Maar Rusland heeft ook veel meer te bieden dan menigeen denkt. Uiteraard moet je dan uit de buurt blijven van de meer toeristische steden. Beide landen zijn ook voordelig als backpacker de juiste gebieden kiest.

Noord-Europa verkennen

In Noord-Europa kun je in de winter genieten van een dik pak sneeuw. Wintersport kun je hier al op mindere hoogten beleven en in de echte natuur. Als jij niet gaat skiën vanwege de après-ski, is Noord-Europa een goede keuze. In de zomer zijn er enorme natuurgebieden te verkennen. Veel Europeanen hebben geen idee hoe uitgestrekt landen als Noorwegen, Zweden en Finland zijn. Maar ook hier zijn er tal van gezellige steden waar je op een terrasje kennis kunt maken met de bevolking. Gastvrijheid is in Noord-Europa ook zeer vanzelfsprekend en men praat er graag met buitenlandse bezoekers. Zo vind je in Denemarken veel campings met Nederlandse eigenaar.

Reizen in Zuid-Europa

Ben je iemand die pas echt tot leven komt als de zon schijnt en de temperatuur begint op te lopen? Dan is Zuid-Europa het gebied waar je naartoe moet. Aan de kust van de Middellandse Zee is het praktisch het hele jaar goed vertoeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Griekenland? In de zomer moet je het wel prettig vinden als er echt zomerse waarden worden bereikt van 30 graden Celsius en meer. In dit gebied is er natuurlijk ook van alles te zien en kun je genieten van culinaire hoogstandjes voor redelijke prijzen. Pas je aan het rustige tempo van leven aan dat bij dit klimaat past.

De beste tijd om te backpacken in Europa

Prettig weer is meer dan een leuke bijkomstigheid natuurlijk en dan is de zomer de beste tijd. Maar dit is ook het hoogseizoen. Afhankelijk van je reisbestemming kun je beter buiten het hoogseizoen gaan.

Tags : campingEuropa

Leave a Response