close

Watersport op Aruba

Kilometers open zee schitterend helder water, een altijd aanwezige bries staan garant voor een enorm aanbod van watersporten. Onder een zon die het nooit af laat weten, is het water de perfecte speeltuin voor de vakantieganger. Van simpelweg het vertier van de kinderen in een waterpark tot een avontuurlijke duik. De zee van Aruba biedt de belofte van oneindige mogelijkheden voor watersporters. Een complete vakantie kan worden gevuld met avontuur onderwater. De altijd fascinerende wereld onderwater, waar men wordt omringd door riffen, koralen, vissen en andere zeedieren overdag. Of bijvoorbeeld op jacht naar de verloren “schat” tijdens een nachtelijke wrakduik.Ideaal avontuur is er ook aan de oppervlakte van het water te vinden. Bijvoorbeeld op topsnelheid stuiterend over het water op een bananenboot of zeilend op een catamaran. Of denk misschien wel windsurfend dit heeft Aruba allemaal te bieden.

Gewapend met zwemkleding, zonnebrandcrème en een avontuurlijke instelling is het ook leuk om de lagunes per kayak te bezoeken. Of vang de wind en ga zelf met sprongen over het water tijdens een kitesurfsessie. Ga worstelen met een sterke vis tijdens een halve of hele dag zeevissen. En natuurlijk de adrenaline kick. Van een rit in een powerspeedboot of op een jetski of wellicht tilt u uzelf letterlijk uit het water door te gaan parasailen! Er zijn diverse mogelijkheden om een snorkelsafari, sunset cruises of dinercruise te maken. Dit kunt u informeren bij de receptie uw accommodatie of bij de reisleiding.

Diepzee vissen

Staand aan de railing van een vissersboot. De hoge golven en de zoute spray worden niet eens opgemerkt want alle aandacht gaat uit naar de hengel. Aan de andere kant van de lijn vecht een 70 pond zware billvis om zichzelf te bevrijden en terug te keren naar de diepe zee van Aruba.In de Caribische wateren van Aruba komen een variëteit van Atlantische “big game” vissen voor waar het gehele jaar op kan worden gevist. Zeilvissen, blauwe en witte marlijn, wahoo, haaien, barracuda´s, kingfish, bonito´s en de zwartvinnige en geelvinnige tonijn.

Dit zijn voorbeelden van de vissen die er welig tieren in de kustwateren rondom Aruba. De ervaren kapiteins en hun bootsmaten helpen de vissende vakantiegangers enthousiast met het binnenhalen van elke vissoort. U kan een hele of een halve dag op een vis-excursie gaan. En als er een eetbare vis gevangen wordt dan zullen vele restaurants graag de zelfgevangen `vis van de dag` voor u bereiden.Zeilen langs de kust van Aruba

Een zeebriesje stimuleert de zintuigen terwijl u tot rust komt op het dek van een catamaran. Net zo leuk is het om de golven te doorklieven aan boord van een traditionele zeilboot terwijl haar volle witte zeilen boven u in de wind bollen en de blauwe zee voor u uitstrekt. De kalme wateren aan de loefzijde van Aruba lenen zich perfect voor zeilen. Aangezien er altijd een constante wind staat om u op weg te voeren.

Scuba Duiken

Binnenzwemmend in een scheepswrak komt men vaak een school ansjovis tegen. Of een waakzame snapper die zich verschuilt in een hoek. Maar vaak is het al genoeg om te genieten van het spel van licht wat zich een weg in het wrak vindt. En later zich weerkaatst op de bubbels uitgeblazen door uw duikbuddy. Aruba heeft zijn reputatie als wrakduik bestemming te danken aan de 6 scheepswrakken die in haar wateren rusten. De Antilla, een Duits vrachtschip van bijna 120 meter lang is het grootste wrak in de Cariben en daardoor ook een van de populairste van Aruba.

Als u de pit heeft om hier de eerste lessen te volgen bij een duikschool. Dan kunt u al snel een `resortcourse` middag cursus doen waarna u onder strenge begeleiding hier de eerste wrakduik kunt maken. Aangezien u niet verder hoeft dan een diepte van slechts 10 meter. Een resort course bevat een 90-minuten durende theorie sessie en een uur lang training in een zwembad. Voordat men het water bij het Pedernalis wrak opzoekt om de nieuwe “longen”uit te proberen. Uiteraard zijn er daarnaast alle soorten van duikcursussen op het eiland af te leggen. Bovendien is er voor de ervaren duiker heel wat in de onderwaterwereld rondom Aruba te zien.

Snorkelend langs de onderwaterwereld

De mystieke wereld van de zee binnenzwemmen kan eenvoudig met een masker en snorkel vanaf het land. Of bijvoorbeeld vanaf een boot als u meegaat op een SNUBA (SNorkel en scUBA) trip.

Windsurfen en Kiten

Of u nu een beginner of een gevorderde bent er is altijd een geschikte plek te vinden op Aruba waar u kunt windsurfen. De constante wind van 15 knopen, in combinatie met een groot aantal vlak water of juist water met golfslag hebben Aruba tot een van de meest populaire plaatsen om te windsurfen en om te kitesurfen gemaakt. Beginnende windsurfers en kitesurfers, vinden goed materiaal en instructeurs, langs de zuidzijde van het eiland.Let er wel op dat beginnende surfers les nemen, er staat aan de zuidzijde namelijk altijd een aflandige wind, dus zonder begeleiding zou je zo maar in op open water kunnen geraken.Op zich niet erg, maar als je niet weet hoe je terug moet komen, kan dat een nare ervaring worden.

Meer ervaren surfers kiezen al gauw voor de beste locaties aan de noord en zuidoost kant van het eiland, waar de wind en de golfslag vrij spel hebben, daar waar het echte windsurfen de kick brengt. Elk jaar organiseert Aruba in juni het beroemde Hi-Winds Amateur World Challenge windsurf toernooi. Dit 10 daagse evenement van aaneengesloten surfwedstrijden trekt vele professionele windsurfers en honderden amateurs naar het eiland en het wordt mede georganiseerd door de PBA (Professional Board sailers Association). Voor meer informatie over het toernooi www.aruba-hiwinds.org.

Tags : arubaduikenwatersportzeilen

Leave a Response