close
skigebieden-in-frankrijk

Frankrijk is gelegen in het westen van Europa en grenst aan België, Andorra, Duitsland, Italië, Monaco, Spanje, Luxemburg en Zwitserland. Het land is onder Nederlanders een populaire zomer- en winterbestemming. In de zomermaanden bezoekt men graag de Franse campings, maar in de winter gaat men er graag skiën. In het centrum van Frankrijk liggen grote en ruwe bergen en daarmee zijn de skigebieden in Frankrijk enorm populair. Het land heeft immers een zeer divers landschap. Het is dus heel begrijpelijk dat je al snel uitkomt in Frankrijk als je zoekt naar een wintersportland. Frankrijk heeft veel skipistes, voor elk type skiër zijn er kilometers lange pistes in elk gebied. Stel je bent op zoek naar Wintersport incl. 6-daagse skipas! Bekijk dan online eens naar de verschillende aanbieders. Er is zijn meerdere mogelijkheden om je wintersportvakantie te regelen, onze ervaring is dat als je online een kort onderzoekje doet, je al snel vele honderden euro kunt besparen.

Skigebieden in Frankrijk

Er zijn verschillende leuke skigebieden in Frankrijk. Het grootste skigebied van de wereld is gelegen in het land. Ook Val Thorens, het skigebied dat al driemaal de World Ski Award gewonnen heeft, is gelegen in Frankrijk. Het land is dan ook een echte wintersportbestemming.

Geradmer

Het Geradmer ligt slechts op 600 kilometer afstand van het centraal gelegen Utrecht. Je hebt de beschikking tot meer dan 40 kilometer aan skipistes. Je kunt er heerlijk skiën, maar je kunt er ook gezellig stappen in één van de discotheken. Vanwege de lage ligging kun je hier prima skiën en ook de beginnende skiër kan hier goed terecht.

Val Thorens

Val Thorens is een populair skigebied. In 2017 won het zelfs voor de derde keer in vier jaar tijd de prijs ‘World Ski Awards’. Dat is de award voor het skigebied in de wereld. Het is dan ook een ontzettend populair skigebied waar je letterlijk kunt skiën tot de voordeur. Overal ligt sneeuw. De Fransen hebben dan ook flink geïnvesteerd in het skigebied. Er zijn verscheidene hotels en appartementen waar je kunt overnachten. Houd er wel rekening mee dat het vrij prijzig is om hier te overnachten en te skiën. En dat een skihelm verplicht is in Val Thorens.Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is een populaire wintersportbestemming. Het is vooral populair onder gevorderde wintersporters. Het is zelfs het grootste skigebied ter wereld. Je bent eigenlijk altijd wel sneeuwzeker in dit gebied en ook kun je er leuke après-ski vieren. Er zijn verscheidene gezellige bars waar je terecht kunt. Het is wel vrij prijzig en het is niet erg geschikt voor beginners. Je hebt ’s werelds grootste skigebied ook (nog) niet nodig als beginnende skiër. Als beginnende skiër is het populairder om naar Duitsland te gaan.

Klimaat in Frankrijk

De beste reistijd voor wintersport in Frankrijk is in de maanden december tot en met april. Dat is nog wel afhankelijk van het gebied, maar over het algemeen kun je stellen dat de temperatuur rond de 3 á 4 graden is in de wintersportgebieden. In de nacht kan het weer flink vriezen, zodat het sneeuw allemaal goed blijft liggen. In de zomermaanden kun je ook zomer skiën op de gletsjers.

Vervoer

De meeste mensen kiezen ervoor om met de auto op wintersport naar Frankrijk te gaan. Houd er wel rekening mee dat je op veel wegen tol moet betalen. Je kunt er ook voor kiezen om met het vliegtuig te reizen. De meeste vluchten duur ongeveer een uurtje en vanaf Amsterdam kun je vliegen naar alle grote Franse steden. Als je wilt kun je ook met de trein reizen. Er worden ook tours met bussen georganiseerd naar de skigebieden in Frankrijk. Dat is vaak veel voordeliger dan reizen met een eigen auto.

Tags : frankrijkskiën

Leave a Response