close
wie past er op het huis

Een jaartje backpacken

Steeds meer mensen dromen ervan om voordat ze een gezin gaan stichten, iets van de wereld te zien. Voor sommigen van hen wordt die droom werkelijkheid. Ze nemen dan als dat kan bijvoorbeeld een jaar ‘sabbatical’ om op avontuur te gaan. Geen slecht idee, lekker op reis en de wereld verkennen voordat je allerlei verplichtingen hebt.

Financiële zekerheid

Je kunt natuurlijk niet zomaar je koffers pakken en vertrekken naar de plaats of het land van bestemming. Er komt nog heel wat bij kijken voordat je zover bent. Zo heb je bijvoorbeeld voor alle zekerheid een behoorlijke financiële buffer nodig en moet je afspraken maken met je werkgever.

Huurhuis

Nog een belangrijk punt, wat doe je met je huis? Misschien heb je een huurhuis, dan zou je de huur op kunnen zeggen. Maar, waar blijf je dan als je weer terug komt? Of, misschien wil je wel graag in dat huis blijven wonen. Je kunt in overleg met de huisbaas een tijdelijke onderhuurder zoeken.

Koophuis

Heb je een eigen huis, dan kan je dat verhuren of verkopen. Ga je je huis verhuren, maak dan goede afspraken met de huurder, zodat je bij terugkomst in Nederland gewoon weer je intrek in jouw huis kunt nemen.

Praktische zaken

Als je dat voor elkaar hebt, ben je waarschijnlijk alweer een paar maanden (of langer) verder. Dan moeten nog de benodigde reisdocumenten worden geregeld en indien noodzakelijk, injecties worden gehaald. Langzaam maar zeker krijg je alles voor elkaar en ga je alvast plannen maken voor op reis.

Inpakken voor je reis

Denk er wel op tijd aan dat je je spullen nog op moet slaan. Begin met die spullen inpakken die je niet dagelijks gebruikt. Schrijf op elke doos precies wat erin zit. Dat voorkomt een hoop stress als je later iets zoekt. Voordat je vertrekt, moeten alle ingepakte spullen worden opgeslagen.

Kies voor professionele opslag

Professionele opslag is echt aan te bevelen als je langere tijd weg gaat. Kies je voor opslagruimte Amsterdam of opslagruimte Rotterdam, dan kan je het beste terecht bij Shurgard. Je spullen worden daar droog en verwarmd opgeslagen, zodat vocht en schimmel geen kans krijgen. Bovendien is er beveiliging aanwezig.

Opslag te duur?

Inderdaad, soms schrik je van de tarieven die worden gehanteerd voor het opslaan van goederen. Bij Shurgard is dat gelukkig anders. Daar worden veel lagere tarieven gehanteerd dan bij de meeste andere opslagbedrijven.

Met de auto de opslag in

Nog een prettige bijkomstigheid is dat je bij Shurgard met je auto tot aan de opslagruimte kunt komen. Je hoeft dus niet ver te lopen en te sjouwen met je zware dozen.

Tips voor het opslaan van goederen:

  • Gebruik zoveel mogelijk dozen van hetzelfde formaat. Zo maak je efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en heb je de minste kans dat er opgestapelde dozen omvallen.
  • Zet spullen die je bijna nooit nodig hebt, als eerste in de opslag. Later kan je daar namelijk niet makkelijk bij komen.
  • Schrijf op elke doos wat erin zit en geef de dozen een uniek nummer. Als je de dozen dan in de opslag gaat zetten, kun je op een tekening de locatie in de opslag van dat nummer noteren. Dat scheelt je later een hoop zoeken.
Tags : vakantievoorbereiding

Leave a Response