close
eTA Visum Canada

Voor wie het nog niet wist: vanaf maart 2016 is een eTA-reistoestemming verplicht in Canada. Zoals jullie weten hebben een beetje een zwak voor dit prachtige land en op onze vorig blog hebben we hier veel over geschreven. Binnenkort ook hier op backpackers-online.com. Maar nu alvast een artikel over het verplichte visum voor Canada. En voordat we je voorzien van de nodige informatie hierover alvast een kleine, maar belangrijke waarschuwing betreft de eTA: dit is verplicht vóór dat je het vliegtuig instapt!

Het aanvragen van de eTA Canada

De inmiddels bekende Electronic Travel Authorization is dus verplicht als je gaat reizen in Canada. Deze dien je 4 weken voor je vertrek geregeld te hebben, anders krijgt je 100% problemen als je het land binnenkomt. Maar, maak je zeker niet druk. Als je het gewoon op tijd regelt komt het goed en eigenlijk worden alle aanvragen gewoon geaccepteerd. Krijgt u geen toestemming en wordt uw aanvraag afgewezen, dan betekent dit overigens niet dat u uw reis moet annuleren. In dit geval kunt u namelijk een spoedvisum aanvragen via de Canadese ambassade, zodat u het land alsnog binnen kunt komen.

Kosten eTA Canada visum

Het visum is niet gratis maar gelukkig ook niet duur. En dat is wel zo handig voor backpackers die doorgaans met een laag budget willen reizen. Als je een eTA Visum Canada aanvraag wilt doen betaal je 7 dollar. Deze kun je, zoals tegenwoordig alles online visa, ook gewoon betalen met iDeal en dergelijke. Een ander aandachtspuntje is dat de aanvraag wel geheel in het Engels is, maar als je naar canada gaat voor een leuke reis of voor zaken dan gaan we er van uit dat je de Engelse taal wel beheerst!

Het aanvragen van het visum is zo gedaan

Gelukkig is het aanvragen van de eTA voor Canada geen megajob! Binnen enkele minuten heb je hem aangevraagd en kun je wachten tot hij in je mailbox komt. In tegenstelling tot veel andere, niet westerse visa-aanvragen ben je er dus niet veel tijd mee kwijt. Genoeg tijd dus voor het plannen van je reis. Als laatste willen we je ook nog even zeggen dat de aanvraag ook direct bij de Canadese overheid kan. Het nadeel hiervan is dat je dan altijd direct met je creditcard met Canadese Dollars (CAD) betaalt. En de kans dat je aanvraag vertraging oploopt is hoger.

Tags : canadaeTAvisum

Leave a Response