close
Visumaanvraag egypte

Inmiddels hebben we voor jullie voor verschillende landen een artikel geschreven over visums. En dan voornamelijk over hoe deze aan te vragen, waar dit kan en eventueel online en wat de voorwaarden dergelijke zijn. Ook voor Egypte heb je als reiziger een geldig visum nodig. Dus ga je binnenkort naar Egypte? Houd er dan rekening mee dat je ook deze op tijd aanvraagt en dat alles goed geregeld is voor je het land binnenstapt.

Soorten visa Egypte

Voor Egypte zijn er verschillende visums beschikbaar. Deze zijn opgesplitst onder fysiek visums en elektronische visa die je online kunt aanvragen en per mail ontvangt.

Aanvragen van een visum voor Egypte

Houd je van simpel en ben je een beetje lui (!) vraag je visum dan online aan. Het visum is snel een eenvoudig aan te schaffen en je ontvangt deze dus binnen enkele dagen of zelfs uren in je mailbox zodat je deze te allen tijde bij je hebt. Het visum voor Egypte is 90 dagen geldig en je kunt hiervan maximaal 30 dagen aaneengesloten verblijven in Egypte. Het maakt dan niet uit of je er voor een lekkere backpack vakantie komt of er een gaat voor zaken. Voor dit laatst is het handig dat je kiest voor het aanvragen van een visum voor Egypte waarbij je meerder keren het land in kan gaan binnen de geldige periode. Deze Multiple Entry Visa is trouwens ook voor backpackers handig als je binnen die 30 dagen ook even een uitstapje wilt maken naar een buurland bijvoorbeeld.

Visum snel aangevraagd

Het visum voor Egypte is snel aan te vragen. Online vul je een formulier in en je checkt of jij voldoet aan de opgegeven voorwaarden. Check dit goed van te voren! Je wilt namelijk niet voor verassingen komen te staan. Vervolgens moet je je paspoort inscannen en toevoegen en checken dat jouw ingevulde gegevens kloppen met die op je paspoort. Daarna doe je de betaling, dit kan tegenwoordig gewoon via iDeal of zelfs via PayPal. Vaak ontvang je dan een bevestigingsmail en wordt het visum door de instantie aangevraagd. Je ontvangt hem zodra Egypte he heeft goedgekeurd.

Met eventueel je kinderen naar Egypte

Check voor het reizen naar Egypte naar de voorwaarden van de visums en elk kind heeft een eigen visum én eigen paspoort nodig. Zorg er ook voor dat als u alleen reist met een kind dat u toestemming heeft van de andere ouder of gezaghebbende van het kind. U dient deze schriftelijke toestemming ondertekend bij u te hebben.

Tags : egyptevisavisum

Leave a Response