close
Reistips

Goedkoop reizen met house sitting

Goedkoop reizen met house sitting

Je houdt van reizen en veel van de wereld zien, maar hebt onvoldoende spaargeld? Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei toffe opties om voordelig te reizen. Van house sitting tot huizenruil en couch surfing. Zo houd je de kosten goed binnen de perken. Eigenlijk hoef je alleen maar een vliegticket te kopen, want eten doe je thuis ook. Sommige mensen verkopen zelfs hun huis en reizen van de ene naar de andere locatie met house sitting. Zo zie je natuurlijk heel veel van de wereld. Een goede optie wanneer je bijvoorbeeld ook op afstand kunt werken. We zetten de opties voor goedkoop reizen even voor je op een rij.

House sitting

Een goede optie voor een gratis leuk reisje is house sitting. Beide partijen hebben voordeel. Jij houdt het huis in de gaten en zorgt voor de dieren en planten. En jij hebt een leuke, gratis vakantiebestemming. De reiskosten zijn meestal wel voor jouw rekening. Plan de house sitting niet te ver vooruit want je zit er wel aan vast (mits je een goede reden hebt). Kies ook voor een betrouwbare site zoals trustenhousers.com, mindmyhouse.com of homecarers.com. Soms betaal je de site een jaarlijkse fee voor hun diensten.

Huizenruil

Bij huizenruil ruil je simpelweg van huis. Jij gaat naar de door jou uitgekozen bestemming en het gezin van dat huis komt in jouw huis. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat jouw huis een beetje gunstig ligt en aantrekkelijk is voor huizenruilers. Kies voor een goede betrouwbare huizenrui site zoals Homeexchange.com. Dan weet je zeker dat alles goed geregeld is.

In sommige gevallen wordt er ook van auto geruild. Zorg er dan wel voor dat deze goed verzekerd is. Wanneer dit niet mogelijk is, dan kun je natuurlijk altijd ter plekke een auto huren. Zoek wel naar een betrouwbare autoverhuuder, want er wordt veel gesjoemeld deze dagen. Een betrouwbare verhuurder vind je via Easyterra. Je vindt hier ook verhuurders die verschillende vestigingen hebben. Wil je bijvoorbeeld een auto huren in Rotterdam, dan kun je daarvoor in de stad terecht. Dat voorkomt een hoop reizen naar andere locaties plus de bijbehorende kosten.

Couch surfing

Ook couch surfing is een leuke optie. Je logeert dan bij locals over de hele wereld. Groot voordeel van deze vorm van overnachten is dat het gratis is. Het is gebaseerd op het idee van gastvrijheid en elkaar ontvangen en leren kennen. Ideaal wanneer je een klein budget hebt dus. Of wanneer je op een dure locatie verblijft. Hosts kun je vinden op couchsurfing.com. Zo leer je de lokale bevolking ook pas echt goed kennen!

Als nadelen wordt genoemd dat je als vrouw alleen goed moet opletten. Niet elke host is namelijk even betrouwbaar. Ook is de sofa niet voor iedereen een ideale slaapplek. Het is zeker geen 5-sterren hotel. Maar degenen die het vaak doen geven aan dat ze via couchsurfing.com vrijwel geen vervelende ervaringen hebben. Zeker de moeite waard om te proberen dus. En de ideale manier van low budget reizen ook.

Tags : auto hurenbesparen

Leave a Response