close
Mooi Scandinavië

Zo dicht bij huis en toch vaak een vergeten vakantiegebied. Ontdek de stromende watervallen, noorderlicht en magische fjorden in Noorwegen. Breng tijdens je rondreis door Scandinavië een bezoek aan het bruisende Kopenhagen en haal het kind in je naar boven in het enige echte Legoland. Zweden staat bekend om zijn vele bijzondere musea, kerken en kastelen. Waan je in de oude cultuur van de Vikingen en ervaar de sfeer van Scandinavië.

1# De indrukwekkende natuur in Scandinavië

Dit is toch wel de meest belangrijke reden om een bezoek aan Scandinavië te brengen. Zo’n geweldig mooie natuur is uniek. Vaar door de fjorden van Noorwegen, waar je alle indrukken van de rijke flora op je in kunt laten werken. Twee fjorden staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst: de Nærøyfjord en de Geirangerfjord.

2# Prachtige roadtrip

Er zijn diverse Nationale Routes door onder andere Noorwegen geselecteerd, speciaal voor de toeristen die de meest adembenemende plekken willen bezoeken. Er is een handige app voor te downloaden of een website over Visit Norway. Hier krijg je alle informatie over activiteiten, prachtige uitzichtpunten en lekker lokaal eten.3# De Scandinavische keuken

Als we het dan toch over eten hebben, borduren we hier mooi op voort. De Scandinavische keuken staat wel bekend om de verse vis. Naast alles wat uit de zee komt, zijn ze over het algemeen ook helemaal gek op wild. Want iets waar veel van is in het land, zie je vaak terug komen in de lokale keuken. Niet voor niets dat het “Noorse Zalm” wordt genoemd. De echte Klippfisk is gezouten en daarna gedroogde kabeljauw, zodat de houdbaarheid verlengd wordt. Maar de echte Scandinavische keuken kent ook veel wild gerechten, die met veel liefde en passie worden bereid. Heerlijke winterse stoofschotels of een lekker mals stuk hert. Het kan niet natuurlijker!

4# Midzomernachten

In het meest noordelijke punt van Europa wordt het soms dagen niet donker. Hoe raar en geweldig tegelijkertijd is het om oneindige dagen mee te maken? Tijdens een heldere nacht op de juiste plek kun je de zon in de zee zien zakken. De lucht wordt steeds meer oranje en roze, waar de zon vervolgens weer gewoon klimt. Hij blijft dus gewoon zichtbaar, hoe magisch is dat?!

5# Noordkaap

Een hele andere natuur en cultuur, terwijl je je in hetzelfde land bevindt. Een ruig, laag en kaal landschap die door veel Sami wordt bewoond. Sami zijn de rendierhouders van Noorwegen. Als je eenmaal op de Noordkaap bent, ga dan nog net iets verder om helemaal tot het uiterste van Noorwegen te gaan!

Tags : noorderlichtscandinavie

Leave a Response