close
camperreis

Eindelijk, het is vakantie! En niet zomaar eentje, nee je hebt dit jaar groots uitgepakt! Je vertrekt uit het koude kikkerlandje naar de andere kant van de wereld, in de hoop dat je daar de meest bijzondere camperreis uit je leven mee zult maken. Succes gegarandeerd! Nieuwsgierig geworden naar Queensland, het Great Barrier Reef en het oneindige dierenrijk? Ik neem je vast mee op reis door het prachtige Australië!

Vlucht, verblijf en route

Goed om te weten is dat je het beste vooraf je reis kunt plannen. Sommige aanbieders hebben al complete pakketten waarin zelfs alle uitstapjes al zijn bepaald. Als je van iets meer vrijheid houdt, zijn er ook camper specialisten waar je alleen een camper kunt huren en je de rest van je reis zelf bepaald. Maar let goed op!! Bijna overal zijn alleen de reizen een camperverhuur bij de prijs in berekend. Een camperreis is dus vaak exclusief vlucht! Deze zul je of zelf nog moeten boeken, of bij de organisatie bij moeten boeken. Houd er dus rekening mee dat er altijd nog een fiks bedrag bovenop de aangegeven prijzen komt.

Down Under in Australië tijdens je camperreis

Australië is bij uitstek het meest bijzondere en veelzijdige land waar je maar kunt gaan backpacken. Waan je tijdens je camperreis tussen de kangoeroes, wallabies en schattige koala beren. Niet alleen de natuur boven de grond is prachtig, ook de onderwaterwereld vind je nergens zo mooi als hier. Het Great Barrier Reef staat bekend om zijn schoonheid van dieren en koraalrif, het is zo indrukwekkend mooi. Natuurlijk oet het Sydney Opera House tijdens een bezoek aan Australië niet vergeten worden, evenals andere prachtige steden Melbourne en Brisbane. Dit is nog maar het topje van de ijsberg wat Australië je jouw backpack avontuur te bieden heeft!

Zorg dat je een ETA visum hebt!

Ben je van plan om te gaan backpacken in Australië of zelfs wat te gaan werken? Niets is een betere bestemming om te gaan backpacken dan Australië! Je ontmoet tijdens je camperreis namelijk gemakkelijk nieuwe mensen, zowel locals als andere backpackers. Het geeft je het ultieme gevoel van vrijheid, heerlijk toch!? Voordat je hier van kunt gaan genieten, is een goede voorbereiding een must. Om te backpacken in Australië heb je een ETA visum nodig. Dit visum is een elektronisch visum dat aan toeristen wordt uitgegeven. Het ETA is 1 jaar geldig, maar je mag niet langer dan 3 maanden aaneensluitend backpacken. Als je toch langer in Australië zou willen backpacken, kun je beter nagaan of je niet in aanmerking kunt komen voor een Working Holiday Visum.

Tags : australiecamper

Leave a Response