close
Backpacken in Australië? Regel je visum op tijd!

Ga jij binnenkort naar het land Down Under? Lekker op vakantie op Bondi Beach, een backpacktrip door de binnenlanden of wellicht ga je naar Australië voor zaken. Voor elke Nederlander en Belg is een visum verplicht. We adviseren je deze ruim van te voeren aan te vragen en alles er om heen te regelen zodat je bij aankomst niet voor verassingen komt te staan.

Verschillende soorten visa voor Australië

De meest voorkomende visa is den eVisitor. In de volksmond wordt deze ook wel het zaken- en of toeristenvisum genoemd. Het fijne aan dit type is dat hij dus voor zowel zakelijke als toeristische reizen gebruikt kan worden. Ideaal dus als je regelmatig naar Australië gaat voor verschillende doeleinden. Ook voor backpackers is dit visum ideaal omdat je er ook vrijwilligerswerk mee kan gaan doen. Iets wat veel backpackers, die voor een langere periode in Australië zijn, doen. Verder kun je ook denken aan een korte studie of training. Een multifunctioneel visum dus! Verder is er ook de ETA. Maar dit visum is eigenlijk alleen nodig voor niet-Nederlanders of Belgen.

Visum Australië aanvragen

Als je een visum Australië wilt aanvragen kan dat heel eenvoudig online. Via een aantal klikken kun je eenvoudig en snel je visum aanvragen, betalen en elektronisch ontvangen. Wel zo handig. Je kunt hem dan niet zo makkelijk verliezen. Ideaal dus voor een doorgewinterde backpacker!
Geregeld komt na het bestellen je officiële visum al binnen enkele werkdagen binnen in je e-mailbox. Toch raden we aan om er niet te lang mee te wachten. Je wilt geen stress zo kort voor je vertrek.

Voorwaarden en geldigheidsduur visum Australië

Je reis naar Australië moet met een visum als doel hebben dat je als toerist het land binnenkomt of als zakenman/vrouw. En zoals eerder aangegeven mag het ook als je louter vrijwilligerswerk gaat doen of een training of cursus gaat volgen. Dit laatste mag trouwens niet langer duren dan 3 maanden. Verder moet je een zorgverzekering hebben, je mag geen tuberculose hebben, je mag niet veroordeeld zijn voor totaal 12 maanden celstraf, je maag geen schulden hebben bij de Australische overheid en je mag geen goederen of diensten verkopen tijdens je reis. Mocht je nog tips willen of meer willen weten check dan hier dan alles over het visum voor Australië en de aanvraag.

Samenvatting visum Australië

Is voor iedereen verplicht. Check de lijst met voorwaarden goed en wacht niet te lang met aanvragen. Ook al heb je hem al binnen enkele dagen binnen per mail. En onthoud: houd je aan de maximale geldigheid en verblijfsduur!

Tags : australievisum

Leave a Response