close
Backpacken in Turkije

Backpacken in Turkije is geweldig! En dat weten we uit ervaring. Het land is zeer divers, niet zeker niet standaard of het makkelijkste land maar wat is het mooi en wat is de bevolking gastvrij. Zeker in de buitengebieden, in de grote stede ook, maar minder, zijn de Turken erg vriendelijk en helpen je graag en laten je graag zien wat het land je te bieden heeft. Daarnaast kun je Turkije ook zien als een land waar je op alle soorten verschillende manieren kunt reizen. Niet alleen met een rugzak en lowbudget maar zeker ook als luxe vakantie of zelfs zakenreis. Met dit laatste merken we een boost in het aantal mensen dat Turkije ziet als een land waar je heel goed zaken mee kunt doen. Denk wel aan het juiste visum als je dat wilt gaan doen.

Turkije heeft prachtige natuur

We noemen even een aantal regio’s die je volgens ons absoluut moet bezoeken en zeker de moeite waard zijn. Denk aan Marmara, Anatolië en Capadocië. Capadocië is een streek met een heel bijzonder landschap. Je kunt er bijvoorbeeld ook in een grothotel overnachten. Die ervaring vergaat je nooit meer! Zeker de moeite waard dus. De streken die we hierboven noemen liggen trouwens wel een eind uit elkaar. Als je de tijd hebt kun je bijvoorbeeld de bus pakken. Deze zijn goedkoop en vaak veel comfortabeler dan je in eerste instantie zou denken. Als voorbeeld: je betaalt vaak maar ca. 10 euro voor een rit van 6 uur(!). Er zijn in Turkije ook dolmus-busjes. Deze zijn een stuk kleiner dan de reguliere bussen en rijden door de kleinere dorpjes, ideaal als je de voorkeur hebt voor de toeristische routes. Er zijn trouwens ook nachtbussen. Voor de echte lange afstanden raden we je aan om een binnenlandse vlucht te nemen. Ook deze zijn echt niet duur.

Visum meenemen als je gaat backpacken in Turkije

Je kunt tegenwoordig je visum niet meer bij de grens aanvragen. Dit gaat tegenwoordig allemaal online. Wij adviseren je om deze tenminste drie weken van te voren aan te vragen en check de geldigheid visum Turkije zodat je niet voor verassing komt te staan. Het is met de online aanvraag ook eenvoudig geworden en je hebt hem snel digitaal binnen. Geen gedoe meer gelukkig. Heb je nog vragen over je visum voor Turkije neem dan even contact op met E-visums.nl.

Tags : turkijevisum

Leave a Response