close
564987654

Heb je plannen om te gaan backpacken? Lekker naar de andere kant van de wereld en daar rondtrekken met een backpack? Of blijf je liever in Europa? Beide opties zijn natuurlijk prima en heerlijke vakanties. Maar wil je voor een backpack vakantie niet de hoofdprijs betalen? Heb je namelijk net al wat andere kosten gehad? Of vind je het een stunt om voordelig op vakantie te gaan naar de andere kant van de wereld? Dan hebben wij wellicht wat tips voor je waar je rekening mee kunt houden, zodat je de vakantie lekker voordelig kan boeken.

Boek je vakantie vroeg

Voorheen was het aantrekkelijk om zo lastminute mogelijk een vakantie te boeken. Dan kon je profiteren van aardig wat extra korting. Ook als je ging backpacken. Maar dat is tegenwoordig niet altijd meer zo voordelig. Het beste is om op tijd te beginnen met zoeken en daarbij ook wat flexibel te zijn. Probeer je niet vast te houden aan 1 vertrekdatum en 1 aankomstdatum, want dan heb je weinig keuze. Het scheelt soms een paar tientjes of een paar honderd euro als je net even op een andere dag kunt vertrekken en aankomen. Meestal gaat hierbij ook op: des te vroeger je boekt, des te goedkoper het is.

Boek op de juiste dag

Wat bedoelen we daarmee? Uit onderzoek is gebleken dat de prijzen in het weekend meestal wat hoger zijn dan doordeweeks. Het is dus prima om in het weekend te oriënteren voor je vakantie, maar boeken kan het voordeligste gebeuren op een doordeweekse dag. Er zijn dan over het algemeen minder mensen aan het boeken en dat zorgt voor aantrekkelijkere prijzen. Maar er is nog meer om rekening mee te houden, want er zijn ook specifieke dagen in het jaar die erom bekend staan dat u kunt rekenen op hoge kortingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Singles Day of de Black Friday Nederland editie? Op deze dagen kunt u 24 uur lang profiteren van bijzonder hoge kortingen. Als u net in deze periodes aan het boeken bent dan kan het de moeite waard zijn om even op zo’n dag te wachten.

Altijd vergelijken

Heb je de beste backpackers reis gevonden die je graag wilt gaan boeken? Vergelijk dan altijd even. Toets de bestemming of de vlucht of het hotel wat je op het oog hebt nog even in in Google en vergelijk de prijs nog even bij een paar aanbieders. Daar kan soms ook nog flink wat verschil in zitten. Zo kun je nog wat tientjes besparen. Allemaal geld wat je tenslotte maar 1 keer uit kunt geven aan je vakantie. Zo houd je misschien wel geld over voor een nieuwe backpack? Als je die nog nodig had is dat een mooie bijkomstigheid..

Wij wensen je alvast een fijne vakantie!

Tags : goedkope vakantievakantie

Leave a Response