close
singlereis

Als je als single een leuke vakantie wilt boeken en van avontuur houdt, zou je kunnen overwegen te gaan backpacken. Als je alleen op reis gaat, bepaal je lekker zelf wat je bestemming is, hoe lang je ergens blijft en wat je gaat doen.  Je kunt kiezen voor een verre en avontuurlijke bestemming zoals Australië, Canada of Nieuw Zeeland maar ook binnen Europa een fantastische tijd beleven.  Backpacken is ideaal voor de single die van optimale vrijheid en avontuur houdt. Maar alleen op reis gaan, kent ook zijn nadelen zoals eventuele eenzaamheid. Veel singles gaan daarom mee met een georganiseerde single reis.

Met andere singles op reis.

Als je alleen op avontuur gaan minder ziet zitten, kun je natuurlijk ook met andere singles op reis gaan.  Er zijn zeker 10 reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in single reizen en je kunt kiezen uit vele soorten single reizen en honderden bestemmingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een actieve singlereis, bijvoorbeeld een zeilvakantie in Kroatië of een wandelvakantie in Zweden, een verre en avontuurlijke single vakantie, bijvoorbeeld naar Thailand, Costa Rica of Sri Lanka en een strandvakantie.  Bijvoorbeeld een single strandvakantie naar Spanje, Griekenland, Portugal of Frankrijk. Het voordeel van een single groepsreis is dat je niet alleen op reis gaat maar met een groep gelijkgestemden. Een single reis is gewoon supergezellig. Een ander voordeel, bijvoorbeeld ten opzichte van een backpackers reis is, dat je binnen de veiligheid van een groep bent. Zeker als alleenstaande  vrouw kan dat een goed en veilig gevoel geven.

Juiste leeftijdsgroep belangrijk

Als je deel wilt gaan nemen aan een georganiseerde single groepsreis, is het erg belangrijk dat je je aansluit bij een groep die past bij je leeftijd.  Als je bijvoorbeeld 20 of 30 bent, is deelname aan een single groepsreis van 55 plussers minder geslaagd.  Bij bijna alle singlereis organisaties kun jij je inschrijven voor een reis met  leeftijdsgenoten.   Je kunt je bijvoorbeeld opgeven voor een singlereis  in de leeftijd van 30 tot 45, 40 tot 55 of 55 tot 65 jaar. Als je een jongere of jongvolwassene bent en deel wilt nemen aan een georganiseerde groepsreis met andere jongeren, is dat ook mogelijk. Het is overigens ook mogelijk om met single leeftijdsgenoten te gaan backpacken. Er zijn diverse sites waar je reismaatjes kunt vinden. Je kunt op een dergelijk site een optie een oproep plaatsen om een reismaatje te vinden die bij jou en je geplande reis past. Een oproep plaatsen voor een reismaatje is meestal gratis en vaak succesvol.

Als single op wintersport

Het is ook mogelijk om als single een georganiseerde wintersportvakantie te boeken. Bijvoorbeeld een skikantie met bestemming Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland of Italië.  Ook bij single wintersport vakanties kan je deelnemen aan een reis met leeftijdsgenoten.   Populaire wintersport bestemmingen voor single reizen zijn onder andere de Dolomieten, Sauerland, Val Thorens en Tirol. Gezelligheid staat bij deze wintersportreizen voor singles voorop. Hier vind je meer informatie over wintersport reizen voor singles.

Weekendje weg

Het is als single ook mogelijk met andere vrijgezellen een weekendje weg te boeken.  Boek bijvoorbeeld een wandelweekend op de Veluwe, een zeilweekend op het IJsselmeer of een yoga weekend aan zee. Er zijn vele mogelijkheden om er in de weekenden tussenuit te gaan.

Leave a Response