close
Backpacken in 2022, 4 tips!

Eind jaren 60 reisden veel jonge mensen vanuit Europa richting Azië. Met name India en Nepal waren befaamde eindpunten van de vrije jonge reizigers. Deze reizen waren het begin van een nieuw tijdperk. Het backpacken was uitgevonden.

Tegenwoordig

Het idee van backpacken is door de jaren heen nog steeds hetzelfde. Je gaat met weinig spullen, het liefst in een rugtas, zo lang mogelijk rondreizen door, bij voorkeur zonnige, verre landen. Maar er zijn in de loop der jaren natuurlijk ook veranderingen geweest. De laatste jaren is de wereld steeds meer open gegaan voor iedereen. Vliegtickets zijn goedkoper geworden en met een smartphone met internet is er op ieder moment van de dag uit te zoeken hoe je waar kunt komen. Daardoor is het backpacken de laatste jaren enorm populair geworden.

Pandemie

Eind 2019 was daar dan ineens Covid 19 en ging de wereld langzaam op slot. Veel reizigers, en met name backpackers, kwamen vast te zitten in het buitenland. De grenzen gingen dicht en vluchten werden geannuleerd. Veel reizigers moesten met een repatriëringsvlucht terug naar Nederland worden gehaald. De toekomst van het vrije reizen werd ineens erg onzeker en niemand wist wanneer het weer mogelijk zou worden om weer met een rugtas de wereld te gaan verkennen.

De wereld gaat weer open

Na twee jaar van lockdowns en onzekerheid hebben veel landen manieren gevonden om het toerisme toch weer toe te staan. Wel hebben veel landen inreisbeperkingen en zul je veelal getest moeten worden als je een land in wilt. Ook zijn er landen waar quarantaine, bij binnenkomst, verplicht is en in een aantal landen zal de bewegingsvrijheid afhangen van het feit of je wel of niet gevaccineerd bent. Maar als je vooraf de regels goed bekijkt zal je zien dat er weer meer mogelijk is dan een jaar geleden.

We blijven reizen

Kijkend naar het verleden zien we dat de mens altijd een drang naar ontdekken heeft gehad. En dat zullen we altijd blijven houden. Sommige mensen zullen zich dan ook niet laten tegenhouden door een pandemie en anderen wachten misschien nog even af. Maar inspiratie op doen kunnen we allemaal. En een van de leukste dingen van het reizen is ook de voorpret. Dus als je plannen hebt om met een rugtas op reis te gaan in 2022 is het tijd om je eens goed te laten inspireren. Op activityinternational.nl reviews kun je reisverhalen lezen en je kunt er informatie vinden over werken in het buitenland. En heb je al duidelijke plannen maar ben je nog aan het oriënteren wat je allemaal mee wilt nemen? Dan kun je op de website backpackspullen.nl reviews een uitgebreid assortiment aan reisspullen vinden.

Ook in 2022 blijft backpacken een hele mooie manier om de wereld te ontdekken. Het zal misschien iets uitdagender worden met alle veranderende regels, maar we zullen blijven ontdekken.

Leave a Response