close
De beste plaatsen voor een weekendje weg in België

Een van de beste cadeautips die je iemand kunt geven is een weekendje weg. Ook als je geen ruimte hebt voor een lange vakantie, kan een weekendje weg ervoor zorgen dat je er even helemaal tussenuit bent en kunt opladen. Een weekendje weg is dan ook een van de beste cadeautips, of het nu voor jezelf is of voor een ander.

Het mooiste is dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor een heerlijk weekendje weg, want ook in België zijn er namelijk tal van mooie bestemmingen die zich lenen voor een ontspannen weekend.

Antwerpen

Antwerpen staat bekend als een geweldige stad om te shoppen, maar er is zeker nog veel meer te doen. Als je het winkelen zat bent, kan je neerstrijken op de Grote Markt om van het uitzicht te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Mocht je met de trein naar Antwerpen gaan, dan kan je al genieten van de prachtige architectuur van het Centraal Station. In Antwerpen is ook veel street-art te vinden, maar als dat niet helemaal je ding is, kan je ook naar het Museum aan de Stroom of de schilderijen van Rubens bewonderen!

Brussel

Dit is een heerlijk bruisende stad, waar zeker wat te doen is! Je kunt hier ook geweldig uitgaan. Als je naar Brussel gaat, kan je zeker Manneken Pis niet mislopen. Maar daarnaast is ook het Atomium en de Kathedraal van Sint-Michiel zeker een aanrader. Indien je het iets rustiger aan wil doen in Brussel, dan zou je ook een bezoek kunnen brengen aan de botanische tuin. Dit is een heerlijk ontspannen plek!

Oostende

Mocht je een totaal ontspannen cadeautje willen geven, dan is Oostende zeker een goede bestemming. Je kunt hier heerlijk uitwaaien aan het strand en genieten van het heerlijke eten. Denk aan Belgische chocolade en heerlijke kroketjes. Oostende is ook een goede plek om te winkelen, en er is veel street-art te vinden. Ook een geweldige plek om een aantal mooie foto’s als herinnering te maken dus!

Ardennen

Of je nu ontspanning zoekt of avontuur: de Ardennen biedt beide! Het is een geweldige plek om rustig te fietsen en te wandelen, of simpelweg van de natuur te genieten. Maar daarnaast zijn er ook avontuurlijke activiteiten te ondernemen, zoals kajakken of klimmen. Voor de liefhebber is er ook de Brouwerij van La Chouffe. Verder is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan een van de vele grotten.

Hasselt

Hasselt is een heerlijk romantische stad. Je kunt jezelf in het buitenland wanen door de enorme Japanse tuin te bezoeken. Verder kan je er ook mooie fietstochten maken. Hasselt staat daarnaast bekend om haar speculaas en praliné, ook voor de echte foodie is hier dus genoeg te beleven.

Brugge

Brugge staat ook wel bekend als het Venetië van België, en als je hierheen gaat is de ultieme tip dan ook om een rondvaart te maken! Brugge is misschien wel de meest romantische stad uit dit lijstje. De stad leent zich voor lange, romantische wandelingen. Er zijn ook veel bierproeverijen in de stad en een aantal leuke musea die gegarandeerd een aantal uur plezier zullen geven.

Tags : belgie

Leave a Response