close
Visum India

Laten we dit artikel even heel duidelijk beginnen: zonder visum kom je India niet binnen! Daarnaast is het bij het aanvragen van een visum voor India aan te raden er niet te lang voor vertrek mee te wachten. Meeste gaat er namelijk wel wat tijd overheen voordat je je aanvraag überhaupt in behandeling wordt genomen. De periode tussen de aanvraag en het daadwerkelijk ontvangen van het visum verschilt per type visum. Het is daarom ook handig om goed uit te zoeken welke jij nodig hebt voor jouw type reis. Je wilt immers wel de goede ontvangen!

Met een visum op vakantie in India

India is een prachtig land met veel mooie natuur, mensen, culturen en ook is het een land van extremen. Hoe jouw backpackreis of vakantie er ook uitziet, de kans is groot dat je niet langer dan 60 dagen in het land zal verblijven. Dit is althans in de meeste gevallen zo en de meest voorkomende visum is het e-Tourist visa. Een visum is uiteraard persoonsgebonden en het meest bekende van alle visa. Het aanvragen van het visum India doe je eenvoudig online. Binnen een paar klikken en het opgeven van je correcte gegevens ontvang je, nadat je aanvraag in behandeling is genomen en is goedgekeurd, jouw visum. Je ontvangt hem via e-mail mét de benodigde informatie om hem juist te gebruiken.

Kosten visum India

Als je gaat reizen of backpacken wil je vanzelfsprekend niet te veel geld uitgeven aan officiële documenten. Los van dat het helaas wel nodig is, wil je liever je geld uitgeven aan leuke tripjes en uitstapjes. Gelukkig hebben we dan goed nieuws voor je: per persoon betaal je voor een toeristenvisum maar €84,95 euro. En dan te bedenken dat je met dit visum tot wel 60 dagen in India mag blijven! Let trouwens wel op dat je bij aankomst al wel een retourticket geboekt hebt. Dit is verplicht omdat de autoriteit dan weet dat je wel weer de intentie hebt het land te verlaten.Overige aandachtspunten aanvraag visum India

Zoals al eerder in dit artikel aangegeven is een visum verplicht als je India binnenkomt. Dit geld ook voor baby’s. Dus check van te voren goed welke voorwaarden e.d. er gelden op de visa van India. Zo is het ook mogelijk dat India je verzoekt om het visum op te halen bij de ambassade van India in Den Haag. Ook hierbij is het dan handig dat je op tijd je aanvraag indient.

Laatste tip: print alles uit! Op die manier kun je te allen tijde de juiste documenten tonen zodra daar om gevraagd wordt, ook als er geen internet is.

Tags : indiavisavisum

Leave a Response