close

Hieronder stelt onze nieuwe gastblogger zich zelf aan jullie voor. Alles wat je van Sem wilt weten staat in de dit artikel en ook wat je allemaal van hem kunt verwachten. Wat wij zo leuk vinden is dat hij uniek is in wat hij doet; hij maakt professionele filmdocu’s over zijn Reizen.

TIP: check onderaan dit artikel zijn laatste video over een prachtige hike in Salento, Colombia.

Wie is Sem?

Hi allemaal! Ik ben Sem, mijn grootste passie is natuurlijk… je raad het al: Reizen! Omdat ik naast reizen, ook erg veel plezier haal uit presenteren en filmen, was het beginnen van een online reisprogramma ook een logische stap.

De liefde voor reizen is er vroeger met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid met prachtige verhalen aan de eettafel over alle verre reizen van mijn ouders. Na mijn studie mediavormgeving ging ik voor het eerst 3 maanden op reis door Azië. Het was een prachtig en onvergetelijk backpack avontuur. Ik ben teruggekomen met een lege portemonnee en super veel verhalen. Het delen van die verhalen aan vrienden en familie was lastiger dan ik dacht, ze waren er immers niet bij geweest. Toen al prikkelde er veel om meer te doen met het delen van reisverhalen, maar hoe…?

Volg Sem op Instagram:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sem op Reis (@sem.op.reis) op

Een eigen reisprogramma, waarom?

Ik heb media vormgeving gestudeerd en mijn hobby’s hebben daarom ook alles te maken met het maken van mooie dingen. Of het nou schetsen, foto’s, video’s of logo’s zijn; zolang ik bezig kan zijn met het creëren van een creatief eindproduct ben ik tevreden.

Nu was het altijd al een droom om presentator te worden van een reisprogramma. Na een aantal keren net niet goed genoeg te zijn bij inzendingen voor BNN of 3 op reis besloot ik het heft in eigen handen te nemen.

In september 2016 vertrok ik weer naar het prachtige Azië om mij voor een half jaar te dompelen in het heerlijke leventje als backpacker. Dit keer met als doel zoveel mogelijk vast te leggen, vertellen en delen met de buiten wereld. Een eigen reisprogramma, dat zag ik wel zitten! Nog niet samen met Floortje voor 3 op reis, maar in mijn eentje met de hele set in mijn backpack. Een one man roadshow die mensen mee laat kijken in het dagelijkse leven van de backpacker en de lokale bevolking.

Toen ik merkte dat de video’s ook werden bekeken door veel andere backpackers, ben ik er een website met blogs bij gaan maken. Uiteindelijk met als doel een video platform voor backpackers worden. Inmiddels hebben de video’s veel meer een informerend karakter, omdat ik ervan overtuigd ben dat video de beste manier is om een boodschap over te brengen!

Waar onderscheid jij jezelf in?

Nu ik inmiddels al meer dan 3 jaar reisvideo’s maak, probeer ik mij altijd te altijd te onderscheiden in de kwaliteit van mijn video’s. Waar ik vroeger ‘gewoon’ met de camera op pad ging, maak ik nu echt een plan per video wat ik aan de kijker wil vertellen.

Naast het maken van video’s schrijf ik uiteraard ook veel blogs, de blogs op mijn site hebben ook altijd een informerend karakter. Het zijn alleen echt de video’s waar ik mij als reis-blogger/vlogger in wil onderscheiden! Hier ligt namelijk ook mijn grootste passie.

Omdat ik alles zelf doe komt er aardig veel bij kijken! Het leuke is dat ik voor elke aflevering al snel 4 tot 5 dagen bezig ben. En omdat je bij elke aflevering weer andere dingen mee maakt, gaat dit nooit vervelen!

Volg Sem op Youtube:

Mooiste reiservaring?

Mijn ervaringen tijdens het reizen lopen erg uiteen en zijn eigenlijk niet in zinnen te omschrijven (vandaar dat ik ook graag video’s maak). Over het algemeen beschouw ik de lange reizen waarbij je maanden van huis bent als de beste ervaringen.

Het mooie aan reizen is natuurlijk de landschappen en interessante culturen. Maar als ik toch één ding zou moeten bestempelen als ‘mooiste ervaring’ zijn het alle vriendschappen die je over de hele wereld legt.

We zijn van kinds af aan gewend in een relatief kleine community op te groeien. Naast het ontmoeten van vrienden op school, studie en werk kan het soms lastig zijn om spraakmakende personen tegen te komen. Elke reis weer merk ik met hoeveel prachtige connecties ik weer terugkom, sommige vrienden van reizen ken ik al 4 jaar lang en zie ik elk jaar weer. Dat maakt reizen tijdloos! 

Wat kunnen we verwachten van Sem op reis in de toekomst?

De rest van het jaar staat in het teken van afleveringen over Colombia, Peru, China en India. Eerder dit jaar ben ik 3 maanden naar Colombia geweest, daar heb ik uiteraard ontzettend veel materiaal geschoten voor maar liefst 8 afleveringen. Wanneer al mijn reizen van dit jaar gemonteerd en online zijn ga ik verder kijken naar andere onderwerpen. Voor de toekomst ga ik bezig met het maken van meer diepgaandere content. Naast het maken van top 3 bezienswaardigheden video’s is het ook erg mooi om video’s met een verhaal te maken. Zoals ik al zei gaat reizen niet alleen over de landschappen en leukste plekjes, maar vooral over ontmoetingen.

Ontmoetingen tijdens het reizen, zowel backpackers als lokaal, vormen de basis van een mooie ervaring. Het maken van video’s over deze interessante ontmoetingen en het vertellen van bijzondere reisverhalen staat dus hoog op de lijst!

Video: Tips voor de Valle de Cocora Hike in Salento, Colombia

Tags : colombiagastbloggersem

Leave a Response