close

Indonesië

AziëIndonesië

De ultieme backpacktips voor Indonesië

De ultieme backpacktips voor Indonesië

Indonesië is razenpopulair onder backpackers en dat is niet voor niets. Je hebt de keuze uit heel veel verschillende eilanden, Indonesië heeft prachtige stranden, een rijke onderwaterwereld, talloze indrukwekkende tempels en een erg vriendelijke lokale bevolking. Deze afwisselende reisbestemming is ook nog eens goed betaalbaar. Voordat je op reis gaat, valt het aan te raden om je te verdiepen in alle mogelijkheden. Wil jij vooral veel cultuur snuiven? Of ben je gek op avontuur en wil je surfen en uitdagende trekkings maken? Wij zetten de ultieme backpacktips voor Indonesië voor je op een rij. Doe er je voordeel mee!

Vlieg naar Bali of Java

Vanuit Nederland vlieg je het gemakkelijkst naar Denpasar op Bali of Jakarta op Java. Qua reistijd maakt het niet heel veel uit waar je naartoe vliegt. Wel kan de ene bestemming een stuk voordeliger aan te vliegen zijn dan de ander. Je kunt jouw keuze voor je avontuur zelfs af laten hangen van de goedkoopste tickets! Vanuit zowel Denpasar als Jakarta kun je diverse routes afleggen tijdens het backpacken. Of kies voor een ticket waarmee je naar Jakarta vliegt en na een aantal weken weer terugvliegt vanuit Denpasar. De twee routes die we als volgende tips voor je hebben uitgeschreven, kunnen je wellicht helpen bij het maken van je keuze.

Java en Bali backpackroute

Begin je reis op Java in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Hier valt niet heel veel te beleven, maar Jakarta heeft wel een centrale ligging. Zo reis je eenvoudig verder naar Bandung. Dit stadje ligt te midden van groene rijstvelden. Reis verder naar Pangandaran om surflessen te nemen. Indonesië is de perfecte bestemming voor surfliefhebbers! Yogyakarta mag je niet overslaan tijdens je rondreis Indonesië. Hier vind je de wereldberoemde boeddhistische tempel Borobudur. Velen noemen Yogyakarta zelfs het culturele hart van Java. Het valt ook aan te raden om naar Malang te reizen om hier de Bromo vulkaan te beklimmen. Vanaf de top heb je een onvergetelijk uitzicht op de zonsopgang. Maak hierna de oversteek naar Bali. Neem de boot naar het bruisende Kuta als je van een feestje houdt. Spendeer een paar dagen in Ubud en ontdek de rijstvelden en tempels in de omgeving. Vanuit Ubud reis je eenvoudig naar Denpasar om weer naar huis te vliegen. Wat een reis!

Paradijselijke stranden van Bali en Lombok

Voor een vakantie vol zon, zee, strand, surfen en snorkelen kies je voor een rondreis Indonesië door Bali en Lombok. Begin je reis in Kuta om te surfen en te feesten. Vanuit hier reis je langs Ubud en Munduk naar het noorden van Bali. Hier kun je prachtig snorkelen in Lovina of dolfijnen spotten tijdens een boottocht! Pak na een paar dagen de boot naar de tropische Gili Eilanden voordat je je weg vervolgt naar Lombok. Na de rust van de afgelopen paar dagen op de witte zandstranden van de Gili Eilanden, is het een goed idee om de Rinjani vulkaan te beklimmen. Surf- en strandliefhebbers mogen Senggigi en Kuta Lombok niet overslaan.

lees verder
AziëIndonesiëReistips

Backpacken In Tana Toraja, Bekijk bijzondere begrafenisrituelen In Zuid-Sulawesi

Backpacken In Tana Toraja, Bekijk bijzondere begrafenisrituelen In Zuid-Sulawesi

Tana Toraja is één van de mooiste plekken in Indonesië, het is gelegen op het eiland Sulawesi. Tana Toraja is ongeveer 250 kilometer in het noorden van Makassar. Vanwege de unieke cultuur en de adembenemende omgeving is Tana Toraja een trekpleister in Sulawesi. Echter is het niet heel erg toeristisch hier, het is zelfs nog heel erg onontwikkeld en achter.

De grote en verscheiden gebied biedt veel bezienswaardigheden voor eenieder die naar daar gaat. Tana Torejo is aan bijna alle kanten omringd door heuvels en rijstterrassen. Maar het zijn de ceremonies en tradities van hier die aantrekkelijk zijn. Je bereikt Tana Torejo via Rantepao, dit is de toegangspoort tot deze regio. Je kan er met een bus vanuit Makassar naar toe, de rit duurt ongeveer acht uren en is in de meeste gevallen ‘s nachts.

Toraja-mensen

Aangenomen wordt dat de rijken van Toraja afstammelingen zijn van hemelse wezens die via een hemelse trap naar beneden kwamen om hier op aarde te leven in het prachtige landschap. Om de energie van het land en de mensen op peil te houden, geloven de Toraja-mensen dat deze moeten worden gehandhaafd door middel van rituelen, die zowel leven als dood vieren, die verbonden zijn met de landbouwseizoenen. Toeristen naar Toraja worden daarom ofwel aangetrokken door de unieke cultuur en rituelen, waarvan de meeste voornamelijk gericht zijn op graven en doodsceremonies. In Toraja wordt de dood namelijk gevierd, er wordt feestelijk afscheid genomen van degene die is overleden. Er worden feestmaaltijden bestaande uit schappen en geitenvlees bereid, mensen worden uitgenodigd om deel te nemen. Vaak worden de schapen en geiten gewoon op straat geslacht. De rijken worden begraven in de veel voorkomende grotten of gewoon “opgehangen” in de kliffen die op afstanden zijn gelegen. Op backpackers-online krijg je meer informatie over deze bestemming.

Voor de Toraja is het leven een feest en de dood ook

Na het lezen van dit denk je zeker bij jezelf, waarom zo omgaan met de dood? Voor de Toraja is het leven een feest en de dood ook, daarom wordt de dood gevierd. De dood wordt niet als iets belastend gezien. Ook jij kan ervoor zorgen dat jou heengaan geen last wordt voor je nabestaanden, hiervoor kan je zorgen door een uitvaartverzekering te nemen. Uitvaart verzekeren kan je bij verschillende verzekeraars doen. Vergelijk echter altijd eerst om een goede deal te krijgen, door te vergelijken krijg je de meeste uit je geld. Je kan namelijk nagaan wat het best voor jou werkt en je keuze maken.

lees verder