close
Foto’s maken tijdens jouw fietstocht

Fietsen is zeker een mooi onderwerp als je van fotograferen houdt. Of het nu gaat om de geweldige plekken die je ontdekt, de avonturen die je beleeft of de sportieve prestaties die je aanbiedt. Het voordeel van de tips in dit artikel is dat ze makkelijk toe te passen zijn. Je hoeft geen dure camera te hebben of ingewikkelde camera-instellingen te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon of een simpele compact camera.

Licht zien

Een van de belangrijkste aspecten van fotografie is licht. Het juiste licht kan veel sfeer en spanning toevoegen aan een foto. Ook kun je spelen met licht en schaduw. Enkele specifieke tips? Durf tegen het licht in te schieten, in tegenstelling tot wat je in het verleden misschien hebt geleerd. Dit levert meestal erg mooie silhouetten op en brengt meer spannend licht in je foto’s. Een andere goede tip wat veel gedaan wordt, is om foto’s te maken tijdens het “golden hour” aan het begin of einde van de dag. Net na zonsopgang of net voor zonsondergang zie je meestal een prachtig warm licht. Het uitgangspunt is natuurlijk dat de zon vol is.

Kies een bepaald standpunt

Als je op ooghoogte fotografeert is daar in principe niets mis mee, maar heel verrassende beelden levert het meestal niet op. Aan de andere kant zorgt een zeer laag gezichtspunt ervoor dat uw onderwerp boven al het andere uitsteekt, dus meer op zichzelf staand. Voor een al even verbluffend effect kun je ook kiezen voor een hoge kijkhoek tegenover de racefiets. Ga bijvoorbeeld op een heuvel, brug of gebouw staan ​​en maak vanaf daar foto’s.

Vind een mooie achtergrond

Tijdens het fotograferen kun je zo gefocust zijn op je onderwerp dat je je omgeving volledig vergeet. Een drukke achtergrond met verschillende storende objecten kan je foto’s minder krachtig maken. Gelukkig kun je soms een betere achtergrond voor een foto maken door een paar stappen te nemen of door je knieën te buigen. Als je een foto van je fiets wilt maken, zoek dan een leuke achtergrond om je foto te verfraaien, of maak een mooie compositie om je fiets er nog beter uit te laten zien.

Leave a Response