close
Reistips

Aansluiten bij een single reis?

Aansluiten bij een single reis

Single reizen zijn niet voor iedereen. Toch heeft een groepsreis wel degelijk een aantal grote voordelen, ook voor reizigers die normaal gesproken niet snel een groepsvakantie zouden boeken. Aansluiten bij een single reis is een aanrader en verrassend veel leuker dan je vooraf denkt wellicht!

Waarom een single reis?

Een singlereis geeft nog wel eens het idee dat je ook echt single moet zijn om mee te kunnen. Dat is in de praktijk gelukkig totaal niet het geval. Een single reis geeft vooral aan dat je van plan bent alleen te reizen. Door je aan te sluiten bij een groep kun je zo een perfecte vakantie uitkiezen die helemaal bij je eigen wensen past.

Een single reis is de moeite omdat:

  • Je zelf helemaal bepaalt wat je wilt. Je hoeft met niemand rekening te houden.
  • Je sluit je aan bij een groep, dus je hoeft niet solo de bestemming te ontdekken
  • Je leert nieuwe mensen kennen, dat levert goede vriendschappen op
  • Je hebt altijd aanspraak. Er is altijd wel iemand in een groep die iets met je wil ondernemen.

De single reizen zoals Simi die aanbiedt zijn vooral groepsreizen waarbij een groot deel van de reizigers single reist. Soms reizen er mensen met een vriend of vriendin samen, maar zeker 70% van je medereizigers boekt en reist solo.

Er zijn verschillende soorten reizen voor singles te vinden, elk met een eigen invalshoek. We hebben een aantal reissoorten op een rijtje gezet.

Singlereizen met natuur

  • Rondreis Ierland – tijdens deze tiendaagse rondreis ontdek je Ierland. Met name de prachtige westkust wordt bezocht, maar we maken verschillende tussenstops bij kastelen en maken onderweg een aantal prachtige, maar relatief eenvoudige wandeltochten. Als je van hiken, natuur en gezelligheid houdt is Ierland een aanrader!
  • Noorwegen/Zweden – Scandinavië is the place to be voor natuurliefhebbers. Het is misschien niet de goedkoopste plek om naartoe te reizen, maar de singlevakanties in Scandinavië zitten altijd vol. Combineer kamperen met een actieve rondreis, sightseeing en heel veel natuur!
  • Singlereis Canada – de overtreffende trap als het gaat om natuur is Canada. Tijdens deze rondreis kom je zoveel natuur tegen, dat kan bijna niet beter. Behalve een walvissafari heb je tijdens deze rondreis natuurlijk ook kans op het zien van beren in het wild. Tot nu toe hebben vrijwel alle groepen het geluk gehad beren te mogen spotten in de wilde natuur van West-Canada.
  • Rondreis Ecuador – als er een land is dat verrassend is, is het Ecuador. Niet alleen vind je hier de indrukwekkende bergen van het Andesgebergte, maar ook jungle en strand. Een enorm diverse bestemming die je zowel naar de bergen als naar de jungle brengt.
  • Costa Rica – deze rondreis is voor single reizigers altijd een topper in het reisaanbod. Niet alleen omdat Costa Rica een enorm sfeervol land is, maar ook omdat je geniet van de enorme biodiversiteit, vulkanen, stranden en meer. Costa Rica hoort op ieders bucketlist.

Singlereizen met strand in de hoofdrol

Voor vrijwel alle reizen is er gekozen om een stevig pakket excursies bij je reissom inbegrepen te maken. Je leert je reisgenoten immers het best kennen als je ook tijd met ze doorbrengt. Een vast recept is dan ook om veel excursies standaard inclusief te maken bij de reissom, zodat je ter plekke niet veel meer hoeft uit te geven en toch een goed gevulde reis hebt.

Rondreis Bali – Bali is een reisbestemming die altijd goed bevalt. Bali is modern, hip en heeft mooie stranden, veel natuur en biedt heel veel opties om afwisselende activiteiten te beleven. Tijdens onze rondreis Bali kom je niet alleen in aanraking met het strand natuurlijk, maar zul je voldoende strand zien en ga je zelfs een surfles volgen!

Kroatië – wellicht niet de mooiste stranden ter wereld, maar de diversiteit van het land in combinatie met de mogelijke activiteiten die je er kunt ondernemen en de vele uitgaansmogelijkheden zorgen ervoor dat reizen naar Kroatië altijd goed bevallen. Deze reizen worden minder vaak door singles geboekt, maar nog altijd ruim 50/50.

Sri Lanka – is niet alleen een bestemming waar je olifanten kunt spotten en allerlei andere dieren, maar is ook een eiland met veel mooie goudkleurige stranden. Een rondreis Sri Lanka is zo afwisselend als het maar kan en brengt je naar fantastische plekken. Daarnaast zijn je maaltijden inbegrepen bij je reissom, dus hoef je ter plekke weinig meer uit te geven.

Thailand – een rondreis door Thailand is een must. Behalve de mooie stranden waar Thailand wereldberoemd om is, heeft Thailand een volledig eigen cultuur en geschiedenis. De natuur is ook nog eens de moeite, dus sla Thailand zeker niet over als je op zoek bent naar een verre single reis.

Twijfel je nog? 

Het boeken van een soloreis is spannend. Je kent niemand en weet nooit precies wat je kunt verwachten. Toch maken elk jaar duizenden jongeren de keus om een vakantie solo te boeken, zelden met spijt achteraf. Houd er rekening mee dat je op tijd boekt, reizen worden vaak lastminute duurder.

Leave a Response