close
Een dropping organiseren doe je zo!

Samenwerken, misschien wel het belangrijkste wat je kunnen in een productieve werkomgeving, maar hoe zorg jij als werkgever er nou voor dat iedereen goed overweg kan met elkaar. Een simpel antwoordt hierop is: Dat kan niet. Maar je kunt wel er wel alles aan doen om je personeel elkaar te laten vertrouwen en te laten samenwerken door teambuilding activiteiten te organiseren. Een perfect teambuildingsuitje is dan ook een dropping, want hiermee moet je echt samenwerken. Je kunt zelf een dropping organiseren, maar je kunt ook een bedrijf benaderen die dit regelt. Hieronder lees je tips om het zelf te organiseren want uitbesteden is geen lol aan toch?

1. Communicatie

Zorg dat je beschik over de juiste apparatuur. Het team moet met een dropping goed kunnen communiceren en misschien is het soms handig om zelf ook een tip te kunnen geven aan je werknemers. Denk er dan eens over na om gebruik te maken van een portofoon. Hiermee kunnen de kandidaten contact met elkaar houden over lange afstand en kun jij tips geven als dat nodig is zonder je zelf tussen de kandidaten te hoeven mengen.

2. De juiste locatie

Zorg dat je je team op een locatie dropt die niet bekend is. Je gaat natuurlijk geen drop beginnen in het bos 20 minuten van het bedrijf vandaan waar 80 procent van het personeel de hond uitlaat in het weekend. Zoek een locatie die nog niet bekend is. Ga voor een locatie met een minimale afstand van 50 kilometer van de thuis locatie van het bedrijf. Ook is een bos niet altijd het perfecte begin punt. Denk eens aan een vervallen kasteel of een afgelegen bunker.

3. Tijdstip

Een dropping overdag is simpel en niet heel spannend, maar in de avond is alles net iets anders. Maak het je team lastig door een dropping s ‘nachts te doen vertel je collega’s dat jullie een borrel gaan doen en verras ze met een dropping.  Iedereen zal verrast zijn en door de spanning zal iedereen gefocust zijn.

4. Houdt het realistisch

Je moet natuurlijk wel doelen stellen aan je team die realistisch zijn. Je kan niet verwachten dat iedereen om 1 uur s ‘nachts een dropping van 40 kilometer aan kan. Pas de doelstellingen aan voor de leeftijd en conditie van je personeel, maar wat nog belangrijker is houdt het leuk!

Kortom genoeg tips om een perfecte dropping te organiseren. Het belangrijkste is natuurlijk wel om er plezier van te hebben!

Tags : dropping

Leave a Response