close
In je 1tje op reis, hoe doe je dat

Ben je van plan om deze herfst in je 1e te kamperen? Goed idee! Steeds meer mensen beginnen het plezier van alleen kamperen te ontdekken. Dit is avontuurlijk, je leert jezelf en anderen kennen en komt daarna helemaal tot rust. We weten dat kamperen in uw 1-hut ook spannend is. Want waar moet je precies op letten? waar ga je naar toe? Wat moet je meenemen? Maak je geen zorgen. Met onze praktische tips beleeft u een aangename kampeervakantie:

Koop de juiste spullen

Tijdens alle kampeervakanties (vooral enkele reizen) is een goede kampeeruitrusting essentieel voor het succes ervan. In plaats van de tent of slaapzak na een dag kapot te maken, is het beter om wat tijd en geld te investeren.

Zo zijn 1-persoons tenten zeer handige en betaalbaar en van hoge kwaliteit. De meeste zijn ook erg licht en gemakkelijk mee te nemen. Je wilt tenslotte niet te veel bagage met je meesjouwen…

Leer basiskampeervaardigheden

Als je voor het eerst alleen gaat kamperen, is het niet onverstandig om wat handelsvaardigheden te leren. Je hoeft geen ervaren kampeerder te zijn, maar je bent altijd welkom om wat basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Zo moet je in ieder geval weten hoe je een tent opzet, een kampvuur maakt, navigeert, kookt op een camping en oppervlakteschade behandelt. Je kunt al deze dingen online vinden, maar er zijn ook veel boeken beschikbaar.

Bedenk dat dingen die je kunt doen als afleiding

Alleen kamperen kan soms eng of eenzaam zijn. Zorg dus dat je iets bij je hebt om jezelf af te leiden. Bijvoorbeeld een goed boek, een game, een gedownloade podcast of je minigitaar. Of denk aan een online gok spelletje via idealonline.casino. Alles wat helpt om je hoofd rustig te houden is handig!

Plan niet te veel van tevoren

Misschien wilt u van tevoren alles over uw kampeeravontuur vastleggen. Maar haast u niet om campings te boeken. Van te voren kun je niet altijd weten waar je terecht komt. En waar je woont, moet je je eerst veilig en gelukkig voelen. Is het niet waar? Zoek dan een andere bestemming. Als je alles gepland hebt, is het vaak moeilijk om flexibiliteit te behouden. Dit is erg belangrijk als je alleen reist.

Laat mensen weten wat je plan is

Last but not least; zorg ervoor dat mensen altijd op de hoogte zijn van je kampeerplan. Als u bijvoorbeeld weet waar u woont, kunt u dit aan uw vrienden, ouders of partner vertellen. Je gaat er natuurlijk nooit vanuit dat er gekke dingen gaan gebeuren, maar je weet maar nooit. Daarnaast is het ook fijn om de thuisblijvers te laten weten waar je uithangt. Met deze technieken hoef je nergens bang voor te zijn. Ga je gang en begin met het plannen van je solo-kampeerreis. Je zult het zien, dit wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Leave a Response