close
medische kosten gemaakt op reis

Verzekeringen en kosten in de zorg zijn voor velen een groot vraagteken. Wat wordt vergoed, en waar moet ik me voor verzekeren? Deze vragen worden nog moeilijker wanneer je in het buitenland bent. Je kunt een reisverzekering afsluiten, maar je wilt je niet dubbel verzekeren! Met je basisverzekering kom je ook in het buitenland een eind. Onvoorziene noodzakelijke zorg wordt vergoed, maar alleen volgens de Nederlandse prijs. Je moet dus bijbetalen in een land waar zorg duurder is.

Ga voor een kortlopende reisverzekering Voor hen die risico’s willen vermijden, is een reisverzekering een optie. Deze Kortlopende reisverzekering kun je afsluiten voor 1 reis. Je kunt de verzekering zelf naar je eigen hand zetten. Zo kun je je bagage meeverzekeren of een annuleringsverzekering toevoegen als extra optie in je reisverzekering. Natuurlijk kies je tussen een Europadekking of een werelddekking. Voor speciale vakanties, zoals winter- of onderwatersport betaal je meer. Het hebben van een kortlopende reisverzekering heeft natuurlijk voordelen. Het kan echter voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Vooral als je veel reist, ben je goedkoper uit.

Hoe declareer je je gemaakte kosten?

De medische kosten in het buitenland moeten natuurlijk worden gedeclareerd. Bij een reisverzekering kun je meestal op meerdere manieren declareren. Vaak kan er digitaal 24 uur per dag schade worden gemeld. Via de website of een app. Voor spoedgevallen is er altijd een noodnummer. In Europa kan een EHIC goed van pas komen. Dit pasje is als het ware de internationale versie van je zorgverzekeringskaart. Deze pas is persoonsgebonden.

Europese landen weten dat kosten worden vergoed voor diegenen met een EHIC. De pas is gratis. Bovendien is hij na bestellen binnen vijf werkdagen in huis. De EHIC aanvragen kan gewoon via deze website.

Buitenlandse zorgverzekering

Ben je lang in het buitenland? Dan is het misschien handig om een buitenlandse zorgverzekering af te sluiten. Om de Nederlandse zorgverzekering op te zeggen moeten bepaalde eisen worden nageleefd. 8 van de 12 maanden moet je buiten Nederland hebben gewoond. Ook moet je zijn uitgeschreven bij de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie). Zodra dit het geval is, ontvang je geen toeslagen meer. Weet wel dat de meeste zorgverzekeringen een jaar lang vaststaan. Je moet dit dus ruim op tijd aangeven bij jouw verzekeraar!

Tags : kostenmedischreisdokter

Leave a Response