close
Met de vouwwagen op vakantie

Wie gaat er nou nog op vakantie met een vouwwagen? Nou heel veel mensen! Veel kampeerders stappen over van een tent of caravan naar een vouwwagen. Dit is niet gek of zonder reden. De vouwwagen heeft vele voordelen en heeft meer pluspunten dan een tent en caravan samen. Wie kiest voor een vouwwagen heeft comfort én geniet van het buitenleven op de camping. Een echte aanrader voor wie een jong gezin heeft of lekker met zijn tweetjes van camping naar camping wilt reizen.

De voordelen van een vouwwagen

Ze zeggen wel eens dat een vouwwagen het ideale compromis is tussen een tent en caravan. Wij denken ook dat dit het geval is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de leefruimte die je hebt ten opzichte van een tent. Hij is ook snel op te zetten en je bent niet uren in de weer met verschillende tentstokken waarvan er altijd wel een van ontbreekt! Een vouwwagen past achter elke auto, ook auto’s die niet zo veel kunnen trekken. De nieuwe vouwwagens ook wel tenttrailers genoemd, zijn tegenwoordig erg luxe en dankzij de gasdrukveren en automatische opzetsystemen is het een fluitje van een cent om hem op te zetten. Ook is geen aanhangerbewijs nodig!

Een vouwwagen kopen

Een vouwwagen kopen is een leuke manier om in de vakantiestemming te komen. Je kunt je alvast voorstellen dat je op vakantie bent als je gaat bedenken welke opties je allemaal wilt. Denk aan een vast keuken of het soort doek, met of zonder loungebank en voor hoeveel personen de tenttrailer moet zijn. De vakantiepret kan beginnen!

Op avontuur met een tenttrailer

Met een vouwwagen kom je overal omdat hij nooit echt zwaar is kom je met de auto de steile weggetjes in de Alpen of Pyreneeën wel op. Een tenttrailer van Aart Kok is bij uitstek de ideale manier om op avontuur te gaan. Denk aan de Kariba met zijn outdoor kleurgebruik en vormgeving. Ook veel gebruikt voor wildkamperen in bijvoorbeeld Noorwegen. Let wel goed op de plaatselijke regels omtrent wildkamperen. Voor elke type kamperen is er wel een geschikt vouwwagen. Zo zijn er vouwwagens voor 2-4 personen tot wel 8 personen, dus ook voor de grotere families is er een tenttrailer. Neem je de fietsen mee? Geen probleem. Zet ze op de fietsendrager aan de vouwwagen of leg of zet ze op het dak.

Tags : tenttrailervouwwagen

Leave a Response