close
Activiteiten

Zo lijkt jouw tuin net een tropisch paradijs

tropisch paradijs

Niet iedereen heeft tijd of geld om dure vakanties naar zonnige bestemmingen te bezoeken. Daarvoor is een oplossing, namelijk vakantie vieren in je eigen achtertuin! Als jij niet naar de zon kan, breng je de zon naar je eigen tuin. Er zijn een paar tips die je kan volgen om een waar tropisch paradijs te creëren.

Kleurige elementen

In warme landen zal je vaak vrolijke en felle kleuren zien in zowel planten als decoratie. Het geeft een echt exotisch gevoel. Daarom is de eerste tip dan ook om kleurige elementen toe te voegen in je buiteninterieur. Dit kan in de vorm zijn van planten, kussens, kleedjes of plantenpotjes. Voorbeelden van groen zijn klimplanten als de trompetbloem of de chocoladewingerd. Daarnaast zijn bloemen zoals tulpen en zonnebloemen ook een aanrader voor wat kleur. Droom jij van een uitzicht met palmbomen aan de horizon, dan hebben wij een leuke DIY-tip voor je: plak tropisch behang op je schutting. Als je echt crea bea bezig wilt zijn is palmbomen schilderen ook nog een optie. Zo heb jij dag in dag uit, zomer of winter een tropische achtergrond.

Water

Wil jij je echt wanen in een tropisch land, kies er dan voor om een waterelement toe te voegen. Geen zorgen, je hoeft geen duur zwembad aan te leggen, met iets kleins kom je ook al een heel eind. Je kan een kleine waterval of fontein plaatsen waardoor je tuin extra luxe lijkt. Wil je iets meer natuurlijks, dan is een vijver die opgaat in de omgeving van je tuin de betere optie. Om het af te maken kan je nog vissen laten rondzwemmen in de vijver. Dat zie je ook vaak in resorts.

Tuinmeubels

Bij een all inclusive vakantie zijn er vaak ligstoelen aanwezig naast het zwembad. Nu ben je misschien niet op een all inclusive vakantie, of heb je een zwembad, maar je kan wel voor de ligstoelen zorgen. Dat staat toch net iets meer zomers dan je normale tuinset. Voor het complete plaatje zet je nog een rieten parasol neer en je bent klaar. De geschikte tuinmeubelen zorgen ervoor dat jij ultiem kan genieten van al het werk dat jij hebt gedaan om je tuin te veranderen naar een tropisch oord.

Tags : paradijstuinieren

Leave a Response