close

Als fervent reiziger en sporter ben ik veel onderweg. Als het niet voor een tripje is ver van huis dan is het wel een blokje om voor een hardlooprondje. En dat blokje om is geregeld wat verder! Daarbij ben je aangewezen op de geringe bagage die je bij je hebt. Als je gaat wandelen heb je een rugzak maar ook voor langere stukken hardlopen draag ik tegenwoordig een camelbak-rugzak. Bij langere afstanden is dat ideaal. In deze rugzak zit wat eten, drinken uiteraard, wat geld, sleutels en een regenjas. Maar! Vanaf nu zit daar ook een powerbank in. En dan het liefst een op zonne-energie! Dat is onmisbaar, sinds je altijd je smartphone wilt meenemen namelijk.

Solar powerbank

Externe accu op zonne-energie

Onlangs kwam ik met iemand in contact die zo’n powerbank solar voorhanden heeft. Ik zou hem graag willen testen als reisgadget. Maar zeker ook als dagelijkse vriend is hij ideaal. De accu’s van de smartphones worden steeds beter, maar er zit een max aan. En als je veel onderweg bent dan is een powerbank een must! En als je dan ook nog veel buiten komt. Dan is een powerbank op zonne-energie echt een super goede uitkomst!

Externe accu

Powerbank als sportmaatje

Afgelopen weekend was een een stuk gaan rennen. En ik had deze Powerbank Solar van maar liefst 20.000 mAh meegenomen in mijn rugzakje. Mijn iPhone was bijna leeg maar ik wilde hem wel gebruiken om bereikbaar te blijven voor nood, voor muziek en voor navigatie. En het fijne is dat hij niet veel weegt, namelijk 280 gram, niet meer dan een opgevouwen regenjas. Je merkt er dus niets van dat hij in je rugzak zit.

Halverwege was de powerbank nog lang niet leeg maar ik wilde wel even stoppen om hem even in het zonnetje te leggen. Ik weet eerlijk gezegd niet hoelang hij er over zal doen om volledig op geladen te zijn.

Nooit meer zonder stroom

Met een powerbank op zak, en dan een op solar, zit je nooit zonder stroom. Je kunt je smartphone, tablet, laptop of je camera en vele malen mee opladen tot hij leeg is. Je stopt hem eenvoudig en snel weg in de zak van je jas of rugzak of je bint hem vast op je rugzak tijdens het wandelen. Op deze laatste manier wek je werkelijk stroom op terwijl je in de natuur aan het lopen bent.

Powerbank voor op reis

Een stevig en moderne powerbank

Dit model oogt en is zeer stevig. is niet zomaar kapot te krijgen. Maar hij ziet er ook rubuust en modern uit. Ik kan me voorstellen dat de moderne reiziger en sporter tegenwoordig altijd zo’n powerbank bij zich heeft. Want wie wil nou na een paar uur wandelen met een legen smartphone komen te zitten? Ook tijdens bergbeklimmingen en Alpine tochten is het ideaal. Het lijkt me trouwens ook een stuk veiliger op zulke afgelegen plekken. Je hebt dan altijd een volle smartphone in geval van nood.

Specificaties en andere bevindingen

Wat handig is aan deze powerbank is dat hij twee USB uitgangen heeft. Je kunt er dus twee apparaten tegelijk mee opladen. Ook zit er een extra kabeltje bij om de powerbank zelf op te laden. Dit is handig als de zon niet schijnt en je bent gewoon thuis of elders waar een stopcontact is. Hij is dus erg handzaam maar net niet klein genoeg voor in je broekzak. Verder zit er ook een aan/uit knop op dat tevens de knop is voor de verschillende standen van de zaklamp. Volgens mijn ook een stand met SOS morse code.

Wil je meer info? Neem eens een kijken op www.accu-accu.nl.

Tags : externe accugadgetspowerbankreisgadgets

Leave a Response